Chybu si nevyčítám, říká Bartošák. Za gólmana se po zaváhání postavili spoluhráči

Chybnou rozehrávkou pomohl brankář Patrik Bartošák Němcům k vyrovnávací trefě na 1:1. Kromě toho však vytáhl několik důležitých zákroků, vychytal i největší hvězdu soupeře Leona Draisaitla a Češi také díky němu slaví po čtyřech letech postup do semifinále světového šampionátu.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běžela 38. minuta a český národní tým vedl nad Německem po trefě Kováře 1:0. Bartošák vybruslil za branku. Jeho rozehrávku vystihl Frederik Tiffels, oslovil Franka Mauera a ten srovnal na 1:1.

Znovu po devíti letech. Česko uspořádá hokejové mistrovství světa v roce 2024

Číst článek

„To se stane. Horší by asi bylo, kdyby se to stalo v prodloužení nebo pět minut před koncem třetí třetiny za stavu 1:1,“ řekl k situaci po zápase brankář české reprezentace.

Děje se to. Člověk udělá chybu, ale jsem rád, jak se k tomu všichni postavili a že se postavili za mě,“ liboval si Bartošák.

Ačkoliv rozjel gólovou akci Němců, výčitky od spoluhráčů neslyšel. Navíc to byl právě on, kdo zabránil soupeři jít do vedení.

Uspěl i proti hvězdnému útočníkovi Leonu Draisaitlovi, který se na něj řítil za bezgólového stavu.

Věděl jsem, že na mě jede on. Poslal mi puk mezi nohy a já to rychle zavřel. Ale to je přesně to, o čem mluvím. Když můžu, tak kluky podržím. A když udělám chybu, oni podrží mě. O tom je týmový sport, proto si tu chybu ani nebudu moc vyčítat,“ přiznal.

Ve třetí třetině se pak prosadili Voráček s Kubalíkem, kteří nasměrovali český tým k vítězství. Právě důležitá trefa Dominika Kubalíka na 3:1 vnesla na českou střídačku klid.

Bylo to na konci střídání, kdy nás tam Němci chvíli točili. Přede mnou se to otevřelo, tak jsem tam chtěl najet. Po pravdě jsem se na gólmana ani nepodíval, zavřel jsem oči a vystřelil. Díky bohu, že to dopadlo takhle,“ byl český kanonýr rád.

Skóre uzavřeli Palát a Kovář, který se trefil do opuštěné branky. Češi tak poprvé od roku 2015 postoupili mezi čtyři nejlepší celky turnaje. „Určitě je to super být v semifinále, ale naše práce tady nekončí,“ dodal Bartošák odhodlaně.

V semifinále se česká reprezentace utká s výběrem Kanady. Utkání je na programu v sobotu od 19:15. Server iROZHLAS.cz zápas nabídne v online přenosu.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme