Perušič a Schweiner narazí na Hrách na Brazilce, Štochlová s Hermannovou na mistryně světa

Mistři světa beachvolejbalisté Ondřej Perušič, David Schweiner se na olympijském turnaji v Paříži utkají ve skupině i s Brazilci Evandrem a Arthurem, kterým mohou oplatit porážku ze „zlatého“ šampionátu loni v Mexiku. Barboře Hermannové s Marií-Sárou Štochlovou los pod Eiffelovou věží přisoudil mimo jiné úřadující mistryně světa Američanky Kelly Chengovou se Sarou Hughesovou.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plážoví volejbalisté David Schweiner a Ondřej Perušič (vpravo)

Plážoví volejbalisté David Schweiner a Ondřej Perušič (vpravo) | Foto: Iva Roháčková

Perušičovi se Schweinerem patří v olympijském žebříčku páté místo, zlatému medailistovi z MS z roku 2017 Evandrovi s Arthurem osmé. Loni v Tlaxcale s nimi Češi prohráli poslední zápas skupiny ve dvou setech, ale pak se play-off prodrali až ke světovému titulu. Jejich dalšími soupeři na olympiádě ve skupině E budou Rakušané Julian Hörl, Alexander Horst a kanadský pár Samuel Schachter a Daniel Dearing.

Přál bych si, abychom se přiznávali, mrzí Perušiče zamlčená teč. Chtěl by zavést videorozhodčího

Číst článek

Hermannová se Štochlovou se dostaly do Paříže na poslední chvíli. Poté, co si prožily zklamání z finálové porážky na Nations Cupu, jejich přemožitelky z Nizozemska nesplnily národní kritéria a šanci dostaly české beachvolejbalistky. Na OH budou ve skupině C ještě s Němkami Svenjou Müllerovou a Cinjou Tillmannovou a domácím párem Clémence Vieiraová, Aline Chamereauová.

Na písku pod Eiffelovou věží se o olympijské medaile utká 24 dvojic v každé kategorii. Ze šesti čtyřčlenných skupin postoupí vždy dva nejlepší páry a dva ze třech míst. Zbývající čtyři dvojice na 3. příčkách se utkají v předkole o dvě místa v osmifinále.

Hry v Paříži začnou 26. července, turnaj v plážovém volejbalu hned den nato.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme