Paulovi po vítězství nad USA ztratili dobře rozehraný zápas s Kanadou a v semifinále nebudou

Manželé Zuzana a Tomáš Paulovi dokázali strhnout na svou stranu dramatický zápas s americkým párem ve složení Vicky Persingerová a Christopher Plys a po vítězství 10:8 dál živili naději na postup do semifinále. O ni ale nakonec definitivně přišli v následujícím souboji s Kanadou, který prohráli 5:7 v dodatečném endu.

Peking (Aktualizováno: 9:25 6. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana a Tomáš Paulovi během utkání s Kanadou.

Zuzana a Tomáš Paulovi během utkání s Kanadou. | Foto: EVELYN HOCKSTEIN | Zdroj: Reuters

V dramatickém souboji se vedení přelévalo z jedné strany na druhou. Po povedeném druhém endu vedli Češi 3:1, Američané ale hned vzápětí třemi body vývoj otočili. Ve čtvrtém endu se Paulovi blýskli čtyřmi body a vedli 7:4, jenže Persingerová a Plys pak hned srovnali a v předposledním endu se dostali do vedení 7:8.

Nejvyšší česká prohra. Paulovi podlehli Švýcarům vysoko 3:11 a šance na curlingové play-off mizí

Číst článek

V posledním osmém endu se ale Paulové skvěle vydařil poslední hod, když vyrazila Američanům kámen z kruhů. Češi tak získali tři body a stanovili konečné skóre 10:8.

Aby dál žila jejich naděje na postup, potřebovali Paulovi zvládnout i následující zápasy s Kanadou a domácí Čínou. Proti Kanadě si dlouho vedli dobře a lépe měli rozehraný i rozhodující extra end.

Pak ale přišla chyba Tomáše Paula a Kanada mířila za vítězstvím. Zuzana Paulová poslední šanci na zvrácení vývoje zápasu nevyužila, a tak se z Kanaďané radovali z vítězství 7:5.

V posledním utkání proti Číně tak budou hrát Češi už jen o čest. Zatím jsou v neúplné tabulce sedmí s bilancí tří vítězství a pěti porážek. Dosud jediným jistým semifinalistou je Itálie se šesti výhrami.

XXIV. zimní olympijské hry v Pekingu:
Curling:
Smíšené dvojice - základní skupina:
ČR - USA 10:8, Kanada - ČR 7:5 po dodatečném endu, Velká Británie - Čína 6:5, Norsko - Švédsko 6:2, Austrálie - Švýcarsko 9:6, Itálie - Čína 8:4.

Průběžné pořadí: 1. Itálie 7 zápasů/7 výher, 2. Kanada a Británie 7/5, 4. Švédsko 8/5, 5. Norsko 7/4, 6. USA 7/3, 7. ČR 8/3, 8. Švýcarsko 7/2, 9. Čína 8/2, 10. Austrálie 8/1.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme