Kanoistka Satková skončila v olympijském finále sedmá, zlato obhájila Australanka Foxová

Vodní slalomářka Garbriela Satková medailové čekání českého olympijského týmu ve finále kanoistek neukončila a dojela na sedmém místě. Olympijské zlato, stejně jako na hrách v Tokiu, vybojovala Australanka Jessica Foxová.

Paříž (Aktualizováno: 18:43 31. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Garbiela Satková

Garbiela Satková | Zdroj: Reuters

Satková byla v prvním kvalifikačním kole i s jedním dotekem branky nejrychlejší a předstihla i největší favoritku Jessicu Foxovou z Austrálie. Česka kanoistka proto do semifinále nastoupila jako poslední a předvedla bezchybnou a nejrychlejší jízdu.

Ve finále se však Satková jednou dotkla branky a následně pak ztratila na protivodných brankách 6 a 17. Do cíle dojela Satková s časem 114,22 a od medaile ji dělily více než čtyři sekundy.

Vítězku Foxovou na stupních vítězů doprovodily druhá Němka Elena Liliková a bronzová Evy Leibfarthová z USA. Třicetiletá Australanka obhájila triumf z Tokia a na olympijských hrách získala šestou medaili a třetí zlatou.

Rodačka z Marseille se osamostatnila v čele nejúspěšnějších vodních slalomářů na OH, pět cenných kovů získal Slovák Michal Martikán.

Vodní slalom:

Ženy:

C1: 1. Foxová (Austr.) 101,06 (2 tr. sekundy), 2. Liliková (Něm.) -2,48 (0), 3. Leibfarthová (USA) -8,89 (2), 4. Paňková (SR) -10,01 (0), 5. Satilaová (Braz.) -11,64 (2), 6. Dóriaová Vilarrublaová (And.) -12,52 (6), 7. G. Satková (ČR) -13,16 (2).

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme