Kanoista Rohan medailový úspěch z Tokia nezopakoval, finále v Paříži dokončil šestý

Vodní slalomář Lukáš Rohan obsadil v závodě kanoistů na olympijských hrách v Paříži šesté místo a neobhájil stříbrnou medaili z Tokia. Postaral se ale o dosud nejlepší český výsledek na letošních hrách.

Paříž (Aktualizováno: 18:54 29. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rohan ve finálovém závodě na olympijských hrách v Paříži na medaili nedosáhl

Lukáš Rohan ve finálovém závodě na olympijských hrách v Paříži na medaili nedosáhl | Foto: Yara Nardi | Zdroj: Reuters

Z vítězství se radoval domácí Nicolas Gestin, který ve Vaires-sur-Marne ovládl kvalifikaci, semifinále i finále. V závěrečné jízdě porazil druhého Brita Adama Burgesse o propastných 5,48 sekundy. Bronz získal Slovák Matej Beňuš.

2:09

Nebudu se tím šťouchem trápit. Kazili i největší favorité, říká Rohan po šestém místě

Číst článek

„Start se mi extrémně povedl, ale pak jsem to v druhé bráně úplně dobře nezkorigoval. Nenadjel jsem si úplně dobře na bránu číslo tři. Možná jsem tam zazmatkoval a byl to úplně hloupý šťouch,“ vracel se ke zbytečným chybám v úvodu závodu Lukáš Rohan pro Radiožurnál Sport.

Devětadvacetiletý Rohan zajel v semifinále desátý čas a v bojích o medaile se tak vydal na trať jako třetí. Ani tentokrát se nevyvaroval doteku branky, dvousekundovou penalizaci dostal hned na úvod. Zbytek závodu ale český reprezentant zvládl čistě a v cíli se zařadil na průběžně druhé místo za Beňuše.

Další závodníci, mezi kterými byl i obhájce zlata Benjamin Savšek ze Slovinska, také chybovali a Rohan se dlouho držel na pomyslných stupních vítězů. Porazila jej až nejlepší čtveřice ze semifinále.

Před šestatřicetiletého Beňuše se ale dostal pouze Burgess a poté suverénní Gestin. Čtyřiadvacetiletý Francouz dokázal ve finále vylepšit ještě o téměř dvě sekundy svůj semifinálový čas. Bez trestných sekund by Rohan skončil druhý.

Vodní slalom:

Muži:

C1: 1. Gestin (Fr.) 91,36 (0 tr. sekund), 2. Burgess (Brit.) -5,48 (0), 3. Beňuš (SR) -5,67 (0), 4. Tasiadis (Něm.) -5,91 (0), 5. Travé (Šp.) -6,56 (2), 6. Rohan (ČR) -6,73 (2).

kaj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme