Kajakář Prskavec čekání na medaili neukončil, ve finále dojel osmý. Zlato slaví Ital De Gennero

Vodní slalomář Jiří Prskavec dojel ve finále kategorie K1 na osmém místě. Zlatou medaili získal italský reprezentant Giovanni De Gennaro. Stříbro získal domácí Titouan Castryck a třetí skončil Španěl Pau Echaniz.

Paříž (Aktualizováno: 18:34 1. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedenatřicetiletý Prskavec postoupil do finále šestým časem ze semifinále, ve kterém se mu nepodařilo navázat na čistou jízdu z kvalifikace.

Možná poslední závod jen na kajaku, říká vodní slalomář Prskavec před olympijským semifinále

Číst článek

V bojích o medaile ale dvojnásobný mistr světa a pětinásobný evropský šampion zaváhal hned dvakrát. Nejprve se dotkl zádí lodě sedmé branky a poté dostal dvousekundovou penalizaci i za branku číslo 16.

Bezprostředně po dojezdu byl Prskavec průběžně pátý a věděl, že svou medailovou sbírku z olympijských her ve čtvrtek nerozšíří. Před triumfem v Tokiu vybojoval bronz v Riu de Janeiro v roce 2016. V Paříži se představí ještě v kayakcrossu.

Životní úspěch si v areálu ve Vaires-sur-Marne připsal De Gennaro, jehož dosavadním maximem bylo sedmé místo z Ria. Ve finále předvedl čistou a rychlou jízdu a druhého Castrycka porazil o dvě desetiny sekundy. Rychle zajel i Echaniz, který přitom postoupil do finále s dvanáctým časem.

Poslední jízda se nevydařila ani Britovi Josephu Clarkeovi, jenž vyhrál semifinále, ale nakonec byl pátý. Clarke mohl stejně jako Prskavec získat druhé olympijské zlato na kajaku, na triumf z Ria ale nenavázal.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme