Peking, den 8.: Ledecká dojela pátá, ženský hokejový tým na turnaji končí. Hokejisté slaví první výhru

Ester Ledecká skončila při obhajobě olympijského zlata v superobřím slalomu pátá. Hokejisté si v Pekingu připsali první výhru, Švýcarsko porazili 2:1 po samostatných nájezdech, naopak hokejistky po čtvrtfinálové prohře 1:4 s vysoce favorizovanými Američankami v turnaji končí. Biatlonistkám sprint nevyšel, nejlepší z nich byla Lucie Charvátová na 25. místě. Skeletonistka Anna Fernstädtová je v polovině závodu sedmá.

Peking (Aktualizováno: 20:23 11. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká během olympijského závodu super-G.

Ester Ledecká během olympijského závodu super-G. | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

Česká „obojživelnice“ startovala hned jako druhá, takže neměla žádné informace z tratě. Zařadila se o 1,39 sekundy před Rakušanku Ariane Rädlerovou, ale o šanci na zopakování šokujícího triumfu z Pchjongčchangu přišla vzápětí po dojetí později stříbrné Rakušanky Mirjam Puchnerové.

Ledecká další olympijskou medaili nezískala, v super-G skončila pátá, 13 setin od třetí příčky

Číst článek

Pak se před ni v rychlém sledu dostaly Gisinová, Tamara Tipplerová a Gutová-Behramiová a naděje na čtvrtou olympijskou medaili se rozplynuly. 

Hokejistky končí

České hokejistky dlouho velkým favoritkám z USA ve čtvrtfinále olympijského turnaje odolávaly a dokonce šly do vedení. Obhájkyně zlata ale díky velkému náporu zápas ve třetí třetině otočily a vyhrály 4:1. Češky se tak se svou premiérovou olympiádou loučí.

V akci byla i skeletonistka Anna Fernstädtová, která zajížděla v trénincích na trati v Pekingu velmi rychlé časy. Po dvou kolech olympijského závodu je sedmá, třetí a čtvrté pojede v sobotu.

Hokejisté po prohře s Dánskem v dalším utkání ve skupině porazili Švýcary, kteří také na úvod turnaje neuspěli. Čeští hokejisté poprvé v sezoně vstřelili první gól, reprezentanti země helvétského kříže ale brzy vyrovnali. Další gól už ale nepadl a rozhodnout tak musely nájezdy. V nich byl úspěšný pouze David Krejčí. Zápas jsme sledovali v ONLINE reportáži.

Skeleton

Skeletonistka Fernstädtová figuruje v polovině závodu na sedmém místě. Po dvou ze čtyř jízd zaostává o 45 setin za vedoucí Jaclyn Narracottovou z Austrálie. Souboj o medaile v ledovém korytu vyvrcholí v sobotu.

„Starty mi vyšly dobře a myslím, že jsem v dobré pozici. I se špatnou jízdou jsem dvě desetiny k medaili,“ řekla Fernstädtová.

bac, mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme