Češi na Pražském baseballovém týdnu skončili třetí, v posledním utkání porazili Německo 7:6

Čeští reprezentanti obsadili na Pražském baseballovém týdnu třetí místo. V duelu o bronz dnes svěřenci Pavla Chadima zdolali po dramatické koncovce Německo 7:6. V utkání přitom už po třetí směně vedli 7:0.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český baseballista Martin Kalábek v zápase o třetí místo na Pražském baseballovém týdnu

Český baseballista Martin Kalábek v zápase o třetí místo na Pražském baseballovém týdnu | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Čeští baseballisté soupeři odskočili hned v úvodní směně, v níž získali pět bodů. Dvakrát skórovali po metě zdarma, další tři body přidali díky skvělému odpalu Marka Krejčiříka. Ve třetí směně připsali další dva body.

Čeští baseballisté na favorizované Japonce nestačili, v posledním zápase skupiny prohráli 9:3

Číst článek

Němci se ale nevzdali a po vystřídání nadhazovačů zahájili stíhací jízdu. Díky zlepšenému útoku snížili v osmé směně na rozdíl jediného bodu a v závěru měli na dosah obrat. Devatenáctiletý nadhazovač Ondřej Vank ale koncovku zvládl.

Český tým dokázal porazit německý výběr na turnaji i podruhé, v základní skupině zvítězil rovněž těsně 4:3. „Mohl bych říct, že jsme to udělali napínavé pro diváky, aby se v tom vedru bavili. Ale nebylo to tak,“ řekl v tiskové zprávě trenér Chadim. „Vymačkali nás úplně na dřeň a mnoho nechybělo, aby nás dorovnali, nebo otočili,“ dodal.

Pochválil německého trenéra, který na nadhazovačském kopci prostřídal sedm hráčů. „V momentě, kdy prohrávali 0:5, udělal drobné změny. My jsme už naopak trochu šetřili síly na zítřejší přátelské utkání s Tchaj-wanem a dostali se trochu do nevýhody,“ konstatoval Chadim.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme