‚Kobe losuje špatně.‘ Paniku střídá nadšení, basketbalisté si zahrají s Američany

Nejtěžší možnou skupinu si na premiérovém mistrovství světa v samostatné historii zahrají čeští basketbalisté. V Šanghaji se během zářijového šampionátu střetnou s výběrem hvězd zámořské NBA. Čekají je totiž Američané, kteří ovládli poslední dvě mistrovství, ale také se pokusí zabojovat o postup proti Turecku a Japonsku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští basketbalisté ve chvíli, kdy je Kobe Bryant poslal do skupiny E k Američanům

Čeští basketbalisté ve chvíli, kdy je Kobe Bryant poslal do skupiny E k Američanům | Foto: ČBF Václav Mudra

Ambasador Kobe Bryant poslal české reprezentanty do skupiny E, kde už v té době byli nalosovaní jeho krajané z USA a Turci. „No jo,“ zahučelo to v místnosti, kde společně s vedením české federace sledovali los také partneři a vybraní reprezentanti.

USA, Turecko a Japonsko. Čeští basketbalisté mají na mistrovství světa extrémně těžkou skupinu

Číst článek

„Kdo by to byl řek, že Jarda Bohačík z Markvartovic si zahraje proti Spojeným státům americkým na mistrovství světa v basketbale. Asi to není nejlehčí, ale na MS asi budete těžko hledat lehké soupeře,“ řekl Radiožurnálu křídelník české reprezentace.

„Nemůžu říct, že bychom to takhle úplně chtěli, ale Kobe vybral, jak vybral,“ dodal Jaromír Bohačík krátce po vylosování posledního soupeře pro Čechy z Japonska.

Vzhledem ke specifikům losu bylo jasné, že Američané budou v jedné skupině s Turky. A právě s těmi chtějí čeští reprezentanti bojovat o postup ze skupiny.

„Dopadlo to tak, jak jsme si nejmíň přáli, pokud jsme si mysleli na postup ze skupiny. Na první pohled to je nejtěžší skupina z těch, které jsme mohli dostat,“ vysvětluje kapitán národního týmu Pavel Pumprla.

Tým plný hvězd. Jakých?

Další z nymburských reprezentantů Vojtěch Hruban dodává, co mu jako první problesklo hlavou, když Kobe Bryant Česko vytáhl: „Že losuje špatně, že jsme tam nechtěli.“

„Pak mírnou paniku z toho, že jsme dostali tu nejtěžší skupinu, vystřídalo nadšení, že budeme spojovaní s USA a že s nimi budeme hrát. Mám smíšené pocity, nechtěli jsme je jen kvůli tomu, že byli ve skupině s Tureckem, které je jasně nejlepší soupeř z druhého koše,“ uznal Vojtěch Hruban

Koho Spojené státy na šampionát, kde budou útočit na třetí titul za sebou, přivezou, je zatím hodně nejisté a často ti úplně nejlepší na účast trenérům nekývnou. Ale i tak bude jejich výběr určitě plný globálních hvězd, i když možná ne úplně první velikosti.

„Tenhle nápad se mi v hlavě vůbec neobjevil. Je jedno, jestli budu bránit LeBrona Jamese nebo Klaye Thompsona. Je to neskutečná věc, když to porovnám s tím, že jsme před deseti lety hráli proti Kypru, Slovensku a Švýcarsku,“ zavzpomínal Pavel Pumprla, jeden z nejzkušenějších hráčů české basketbalové reprezentace, kterou na konci srpna čeká start na premiérovém mistrovství světa v samostatné historii.

FIBA Basketball World Cup 2019 Groups are IN!

The #WorldGotGame! #FIBAWC starts on August 31 2019!

🔗 WorldCup.basketball
🎟 WorldCup.basketball/Tickets

12:54 – 16. 03. 2019

2405 4767

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme