Čeští volejbalisté zahájili kvalifikaci o mistrovství Evropy výhrou. Duel s Norskem dokázali otočit na 3:1

Čeští volejbalisté vstoupili vítězně do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2026. V Černé Hoře sice prohráli první set, ale pak otočili na konečných 3:1. Další duel ve tříčlenné skupině C je čeká ve čtvrtek v Táboře proti Norsku. Ze sedmi skupin na závěrečný turnaj postoupí vítězové a pět nejlepších celků ze druhých míst. Odvety se uskuteční příští rok v srpnu.

Kolašin (Černá Hora) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeśká volejbalová reprezentace

Čeští volejbalisté zahájili kvalifikaci o mistrovství Evropy výhrou (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

Svěřenci Jiřího Nováka se celý zápas trápili na servisu, celkem udělali 21 chyb. Sedm z nich univerzál Patrik Indra, dalších šest přidal blokař Jakub Klajmon. Domácí v Kolašinu vyhráli první set 25:20.

Ve druhé sadě čeští reprezentanti zvítězili 25:18, třetí sadu po obratu v koncovce získali 25:22 a čtvrtý set 25:21. Nejproduktivnějším českým hráčem byl s dvaceti body smečař Lukáš Vašina.

V tabulce skupiny C jsou Češi druzí za Norskem, které minulý víkend porazilo Černou Horu doma 3:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme