Házenkářky čeká zlomový boj o mistrovství Evropy. Víme, jak budou Chorvatky hrát, ujišťuje kouč Bašný

České házenkářky mají před sebou klíčový duel kvalifikace o mistrovství Evropy. Pokud v Chorvatsku prohrají, na evropský šampionát se nepodívají. Svěřenkyně trenéra Bašného jsou v tabulce poslední se stejným počtem bodů jako třetí Ukrajina. Na druhé Chorvatsko ztrácejí dva body, ale mají dva zápasy k dobru. I proto bude utkání v chorvatské Poreči pro Češky klíčové.

Poreč (Chorvatsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační trenér házenkářek Jan Bašný udílí pokyny na tréninku

Reprezentační trenér házenkářek Jan Bašný udílí pokyny na tréninku | Zdroj: ČTK

„Určitě si budeme muset dát pozor na jejich obranu. Ať už to bude nějaká vysunutá, nebo kombinovaná obrana. Nebo i zónová, která ale bude hodně agresivní a aktivní,“ popisuje nejsilnější stránku Chorvatek trenér národního týmu Jan Bašný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jaká panuje atmosféra v týmu českých házenkářek před klíčovým soubojem o mistrovství Evropy

Ten může využít i zkušeností posbíraných z prvního vzájemného zápasu ve skupině, kdy Češky doma podlehly Chorvatkám 24:26.

„Nemyslím si, že by nás mohly něčím překvapit. Víme, jak budou hrát. Víme, jakým způsobem budou bránit. Víme, co budou hrát v útoku. Jsme na to připravení. Doufám, že podáme stejně kvalitní výkon jako proti Francouzskám,“ dodává Bašný.

V zatím posledním zápase skupiny Češky senzačně porazily olympijské vítězky z Francie 31:30. Právě tento výkon by si ráda do utkání s Chorvatskem přenesla reprezentantka Hana Kvášová.

„Byly jsme kolektivní, byly jsme bojovné. Bylo tam něco navíc. Ta euforie. Jestli budeme hrát tak i tentokrát, měli bychom to zvládnout,“ věří levá spojka národního týmu.

K udržení nadějí na postup na mistrovství Evropy nesmějí Češky s obhájkyněmi bronzu z Chorvatska prohrát. Klíčový duel kvalifikace o evropský šampionát začne v chorvatské Poreči v neděli v 18 hodin. 

Petr Mathauser Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme