Japonci porazili Skotsko a jejich ragbyová pohádka nekončí. Poprvé v historii postupují do čtvrtfinále

Ragbisté Japonska na domácím mistrovství světa vyhráli všechny čtyři skupinové zápasy, v závěrečném nedělním zápase v Jokohamě přehráli Skotsko 28:21 a poprvé v historii světových šampionátů postupují mezi nejlepších osm týmů turnaje. Ve čtvrtfinále je čeká souboj s Jihoafrickou republikou. V dalších zápasech Wales vyhrál nad Uruguayí a Tonga porazila Spojené státy.

Jokohama (Aktualizováno: 14:58 13. 10. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Japonští ragbisté senzačně postoupili na domácím MS do čtvrtfinále

Japonští ragbisté senzačně postoupili na domácím MS do čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

Skotsko z posledního utkání ve skupině nutně potřebovalo pět bodů, nakonec ale nemají ani jeden a senzačně končí už ve skupině, což se stalo teprve podruhé v historii mistrovství světa.

Haka, cibi, siva tau. Bojové tance jsou atrakcí každého ragbyového šampionátu

Číst článek

Před zápasem přitom nebylo jasné, jestli se vůbec bude hrát kvůli tajfunu Hagibis, který devastuje japonské ostrovy. Případné odložení zápasu by automaticky znamenalo postup domácího týmu a konec nadějí Skotů. Japonci si ale historický úspěch vybojovali na hřišti, dvěma položenými pětkami k tomu před 72.000 diváků přispěl Kenki Fukuoka.

Utkání Namibie s Kanadou v rámci skupiny B se ale pořadatelé rozhodli zrušit. Oba týmy už byly mimo hru o postup a nesehraný duel, podle pravidel vyhodnocený remízou 0:0, jim přinesl první dva body na turnaji.

19. října jsou na programu první dva čtvrtfinálové zápasy. Anglie vyzve vicemistry světa z minulého mistrovství Australany a vítězové posledních dvou šampionátů Nový Zéland čeká Irsko.

O den později se utkají senzační vítězové skupiny A Japonci s Jižní Afrikou a Velšané vyzvou v čistě evropském souboji Francouze.

Mistrovství světa v ragby v Japonsku:

Skupina A: Japonsko - Skotsko 28:21 (21:7).

Skupina B:
Namibie - Kanada 0:0 (zrušeno kvůli tajfunu Hagibis)

Skupina C:
Tonga - USA 31:19 (7:12).

Skupina D:
Wales - Uruguay 35:13 (7:6).

jgr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme