Wizards začali vítězně domácí sérii, Satoranský dal 17 bodů

Basketbalisté Washingtonu v NBA po dvou venkovních porážkách začali vítězně sérii pěti domácích zápasů a Tomáš Satoranský k tomu proti Sacramentu přispěl 17 body, šesti doskoky a sedmi asistencemi.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský odehrál svůj nejlepší zápas v sezoně

Tomáš Satoranský | Foto: Amber Searls-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Wizards vyhráli duel týmů usilujících zatím marně o posun na pozice zajišťující play off 121:115. Vedle českého reprezentanta, který si také připsal první technickou chybu v zámořské kariéře, skórovali dvouciferně i ostatní členové základní pětky a dva náhradníci. Lídrem byl Bradley Beal, jenž k 27 bodům přidal po devíti doskocích i asistencích.

Basketbalistům Washingtonu se vzdaluje play-off NBA, prohráli druhý venkovní duel za sebou

Číst článek

Washingtonští se zaměřili na to, co jim v posledních dvou duelech dělalo problémy - doskok, a vyplatilo se. „Když hrajete dobře týmovou defenzivu a pohlídáte si doskok, je vždycky snazší vyhrávat. V obraně jsme si je přebírali a snažili se nenechat jim volné trojky,“ uvedl Satoranský a o svém výkonu řekl: „Měl jsem trochu problémy s fauly (5), ale technickou jsem dostal snad teprve podruhé v životě. Zasloužil jsem si ji.“

Satoranského zaměstnal hlavně DeAron Fox, který s 23 body a osmi asistencemi táhl soupeře. Právě po jedné jeho úspěšné akci frustrovaný český hráč hodil míč proti stojanu na koš. „Je to neskutečně rychlý rozehrávač, ale já musím hrát a bránit zejména jeho chytřeji. Byl jsem na sebe párkrát opravdu naštvaný, jak snadno mi dokázal utéct a já musel faulovat,“ připustil jediný Čech v NBA.

Trenér Scott Brooks si pochvaloval, že se jeho svěřenci poučili z předchozích dvou vyrovnaných utkání s nezvládnutými koncovkami. „Dařilo se nám v obraně, ale klíčem k úspěchu bylo, že jsme tentokrát nic nevzdali na útočném doskoku, což se nám naopak v těch dvou duelech nedařilo. Snad v tom budeme pokračovat. Myslím, že jsme hráli dobře. Hráči ze základu přišli na hřiště a od začátku diktovali tempo a tím udali tón zápasu,“ řekl.

Rekordní náhradník

Los Angeles Clippers si doma poradili s Bostonem 140:115 a hlavní podíl na tom měl Lou Williams, který nastřílel 34 bodů a stal se novým rekordmanem NBA. Dvaatřicetiletý rozehrávač z pozice náhradníka v zámořské lize nastřílel už 11 147 bodů, čímž překonal dosavadní maximum Della Curryho.

Oklahoma si odvezla z palubovky Utahu výhru 98:89. Činili se zejména rozehrávač Russell Westbrook, autor 23 bodů, 11 doskoků a osmi asistencí, a jeho náhradník Dennis Schöder s 24 body. Nejdelší aktuální vítěznou sérii stále drží Houston, který porazil Charlotte 118:106 a uspěl podeváté za sebou. Rockets nezastavil ani autor 40 bodů a 10 doskoků Kemba Walker.

NBA:

Brooklyn - Detroit 103:75, Cleveland - Toronto 126:101, Houston - Charlotte 118:106, LA Clippers - Boston 140:115, Utah - Oklahoma City 89:98, Washington - Sacramento 121:115 (za domácí Satoranský 17 bodů, 7 asistencí, 6 doskoků).

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme