Nebojovali jsme, v týmu chybí balkánská povaha, vadí Satoranskému výkon proti Černohorcům

Výkony českých basketbalistů na mistrovství Evropy v posledních dvou důležitých zápasech zůstali daleko za očekáváním. A největší hvězdu Tomáše Satoranského to hodně rozladilo.

Kluž/Rumunsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepším hráčem českého týmu byl znovu Tomáš Satoranský

Nejlepším hráčem českého týmu byl znovu Tomáš Satoranský | Foto: Václav Mudra/ ČBF

„Nevím, co mám říct. Brali jsme to tak, že tyhle zápasy, hlavně ten s Maďarskem, jsou pro nás nejdůležitější. Ale nebojovali jsme tak, jak jsme měli, neukázali jsme charakter a neměli jsme žádnou identitu,“ litoval pro Radiožurnál po prohře s Černou Horou Tomáš Satoranský.

Basketbalisté prohráli s Černou Horou 75:88, naděje na postup je jen teoretická

Číst článek

Favorité Čechům už v první čtvrtině rychle odskočili, v průběhu zápasu rozdíl vyrostl i přes dvacet bodů. Až když soupeři polevili, stáhl tým kouče Ginzburga manko na 13bodový rozdíl.

„Když jsme dneska přišli, tak jsme si říkali, že to musíme od začátku změnit. Ale udělali jsme to samé a bojovali jsme až posledních pět minut, takže jsem zklamaný z toho, jak jsme v posledních dvou zápasech hráli, jak jsme se tady předvedli. Jediné pozitivum je, že ti hráči budou mít zkušenosti a můžou je ukázat v kvalifikaci na MS,“ pokračoval.

Největší hvězda české reprezentace se po prohře 75:88 za nic neschovávala. Satoranský nehledal výmluvy, jako že v Rumunsku s týmem nejsou Schilb, Veselý či Pumprla.

„Ale to jsme věděli už před turnajem. Samozřejmě jsme přišli o spoustu talentu a hráčů. Ale bojovat můžeme i bez talentu a to jsme v posledních dvou zápasech neudělali,“ kritizoval vlastní tým.

Jak to střelec 13 bodů a autor 11 asistencí myslel? „Nemáme v týmu žádného hajzla. Není tu nikdo, kdo by se naštval a z****l nás v šatně, to je problém. Ostrý výraz tam může být, ale musíme to ukázat na hřišti,“ neubránil se silnějšímu výrazu Tomáš Satoranský.

Slova z šatny český tým ale nedokázal přetavit v činy na palubovce, a tak mu po porážce zbyla jen teoretická naděje na postup.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme