Bez zubů, ale s titulem. Šipkař van Gerwen se po operaci vrátil v Polsku ve velké formě

Nejúspěšnější šipkař Světové série a trojnásobný mistr světa Michael van Gerwen je zpět. Po komplikovanější dentální operaci se k terčům vrátil na Masters v Polsku a první ročník ovládl s průměrem hodně přes sto bodů. Dal tak ve Varšavě vzpomenout na svou někdější fenomenální formu, kdy drtil jednoho soupeře za druhým a vytvořil rekord v neporazitelnosti.

Varšava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen | Zdroj: Profimedia

„Abych byl upřímný, tohle jsem vůbec nečekal, ale cítil jsem se tu překvapivě dobře a ve správný okamžik se dokázal soustředit. Po letech jsem zase ten, koho budou chtít ostatní porazit,“ rozplýval se po triumfu ve Varšavě jeden z nejlepších šipkařů všech dob - stále teprve čtyřiatřicetiletý Michale van Gerwen.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šipkař Michael van Gerwen se po zdravotních trablích vrátil do bývalé formy

Na premiérovém Masters v Polsku třetí hráč žebříčku PDC opět zářil. Adama Gawlase, Lukea Humphriese, světovou jedničku a úřadujícího mistra světa Michaela Smithe a nakonec i Dmitriho Van den Bergha svou hrou deptal.

Přesně zavíral a především vysoko nahazoval - na tři šipky měl monstrózní průměry, třeba ve finále přes 113.

„Samozřejmě, že mít jako první své jméno na nové trofeji je skvělé. Každopádně asi víte, čím jsem si prošel, bylo to pro mě těžkých pár týdnů. Asi slyšíte, že stále nemůžu mluvit normálně, je to ještě dlouhá cesta,“ vysvětloval van Gerwen.

Během rozhovoru s novináři si sem tam sáhl do pusy, ve které nemálo zubů ještě chybí - celkem nedávno totiž podstoupil první a zřejmě ne poslední celkem složitou dentální operaci, kvůli které musel i vynechat několik turnajů. Nemohl ani příliš trénovat, protože ho ústa bolela.

„Cítím se oukej. Jasně, mohlo by být lépe, ale já se takhle rozhodl sám, nikdo mě do toho zákroku nenutil. Při hře jsem na to chvílemi myslel, protože to prostě pořád není ideální, stále se to hojí. Doufám, že pak budu zase ještě silnější, ale je to dlouhodobý proces, to jsem věděl od začátku, každopádně jsem to trochu přeci jen podcenil,“ přiznal držitel rekordní šňůry vítězství v televizních zápasech a mezi lety 2016 a 2017.

Neohrožený vládce světa šipek, který svým způsobem donutil ukončit kariéru legendárního Phila Taylora, v posledních letech těžko navazoval na svou starou formu. Až teď se zábleskem bývalé fazóny populární „Mighty Mike“ opět připomněl.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme