Softbalisti na úvod domácího mistrovství světa nestačili na obhájce titulu, Nový Zéland vyhrál 9:0

Softbalisté nestačili v zahajovacím utkání mistrovství světa hraném premiérově v Česku na favorizovaný Nový Zéland. Domácí tým před zaplněnými ochozy držel do páté směny se soupeřem relativně krok, ale nakonec v pražském Svoboda Parku podlehl obhájcům titulu vysoko 0:9.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český softbalista David Mertl na pálce.

Český softbalista David Mertl na pálce. | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Softbalisté se neprosadili v útoku proti nadhozu Jaspera Hayese, který posílal míče na pálkaře rychlostí okolo 120 km/h a udělal patnáct strikeautů. Nejblíže k zisku bodu se Češi ocitli v páté směně - Václav Svoboda trefil dvoumetový odpal a Patrik Kolkus pak dostal metru zdarma, ale nadějnou situaci ke skórování nedotáhli.

‚Zápas s Novým Zélandem bude předčasný vrchol.‘ Softbalisti začnou domácí MS proti obhájcům titulu

Číst článek

Sedminásobní šampioni poprvé udeřili po dlouhých odpalech ve druhé směně dvěma body, jeden přidali ve čtvrté a tři v šesté i díky homerunu Benjamina Enoky. Na začátku poslední směny se nedařilo nadhazovačům a hosté přidali tři body.

V pátek se naplno rozběhnou boje ve skupinách a hrát se bude i v Havlíčkově Brodě. Češi se znovu představí v sobotu, kdy je v Praze Bohnicích čeká Mexiko.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme