Fišerová si na mistrovství Evropy vodních slalomářů dojela pro další medaili, získala bronz

Kanoistka Tereza Fišerová získala na mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Liptovském Mikuláši bronzovou medaili. Na stupně vítězů na kontinentálním šampionátu se čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka prosadila potřetí za sebou. V minulých dvou letech skončila pokaždé druhá.

Liptovský Mikuláš (Slovensko) (Aktualizováno: 13:31 29. 5. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Fišerová

Tereza Fišerová | Foto: Ivana Roháčková

Zvítězila Britka Mallory Franklinová. Stříbrná olympijská medailistka z Tokia a bývalá mistryně světa navázala na evropský titul z roku 2019.

‚Je čas jít dál.‘ Vodní slalomářka Minařík Kudějová ukončila kariéru. Věnuje se daním a plánuje rodinu

Číst článek

Fišerová za ní ve finále zaostala o 2,42 sekundy. Druhé místo obsadila Francouzka Marjorie Delassusová s odstupem 1,72 sekundy na vítězku. Všechny tři medailistky zvládly finálovou jízdu čistě.

„Cítím se úžasně a jsem hrozně moc ráda, že to nakonec na bronz stačilo. Za mě ta jízda byla fakt dobrá,“ řekla Fišerová v rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

„Překvapilo mě, jak to bylo náročné, ale moje fyzioterapeutka konstatovala, že tím, že toho mám víc, tak se o sebe více starám a tělo vypadá lépe. Jsem hrozně ráda, že jsem to ustála, protože nervozita i tlak z médií tam byly,“ dodala Fišerová.

Další česká finalistka Gabriela Satková skončila s dvěma trestnými sekundami osmá. Bronzovou medailistku z loňského mistrovství světa ve finále potrápily i technické problémy.

Kanoistům kraloval olympijský vítěz Benjamin Savšek. Pětatřicetiletý Slovinec porazil o 57 setin Němce Siderise Tasiadise a získal čtvrtý evropský titul. Naposledy vyhrál kontinentální šampionát před dvěma lety v Praze. Bronz dnes získal Španěl Miquel Trave.

Finále kanoistů bylo bez české účasti. Stříbrný olympijský medailista Lukáš Rohan vypadl v semifinále kvůli padesátisekundové penalizaci za neprojetí jedné branky. Úřadující mistr světa Václav Chaloupka a Vojtěch Heger skončili už v páteční kvalifikaci.

jsu, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme