Jakub Podrazil s Lukášem Helešicem zvítězili ve finále B, celkově obsadili na mistrovství světa sedmé místo

Dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil, Lukáš Helešic i Miroslav Vraštil s Jiřím Šimánkem na dvojskifu lehkých vah se rozloučili s mistrovstvím světa ve veslování v Plovdivu vítězstvím ve finále B. Obě posádky tak v konečném hodnocení obsadily sedmé místo.

Plovdiv/Bulharsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Podrazil a Lukáš Helešic v cíli finále B

Jakub Podrazil a Lukáš Helešic v cíli finále B | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

O dvě příčky hůře skončila čtyřka bez kormidelníka Matěj Tikal, Matyáš Klang, Petr Melichar a Jakub Grabmüller, která ve finále B dojela třetí.

Ondřej Synek pojede finále o šesté světové zlato, dvojskif a dvojka bez kormidelníka nepostoupily

Číst článek

Podrazil s Helešicem zřejmě i kvůli zdravotním problémům Podrazila nedokázali v pátek postoupit do bojů o medaile a vítězové letošního Světového poháru se tak museli startovat v malém finále. To však zvládli vítězně a o jedno místo si vylepšili výsledek z loňského šampionátu.

Vraštil se Šimánkem byli před rokem v Sarasotě sedmí a totéž dnes zopakovali. Do čela se dostali již před polovinou tratě a druhé Poláky Jerzyho Kowalského a Milosze Jankowského porazili o více než dvě sekundy. Čtyřka bez kormidelníka nestačila na lodě Polska a Běloruska.

V neděli se představí v bulharském Plovdivu největší čeká medailová naděje Ondřej Synek. Finále skifařů je v plánu od 12:04 místního času, tedy v 11:04 českého.

Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek ve finále B dvojskifu | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme