Pětisetová bitva se šťastným koncem. České volejbalistky si zahrají čtvrtfinále mistrovství Evropy

České volejbalistky po dvanácti letech postoupily do čtvrtfinále mistrovství Evropy. Proti Ukrajině ztratily vedení 2:0 na sety, ale pak vyhrály tie-break 15:12. Ve středu od 20 hodin vyzvou v souboji o postup do semifinále úřadující šampionky ze Srbska.

Brusel (Aktualizováno: 23:29 28. 8. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v osmifinále zdolaly v pěti setech Ukrajinu a postoupily do čtvrtfinále mistrovství Evropy

České volejbalistky v osmifinále zdolaly v pěti setech Ukrajinu a postoupily do čtvrtfinále mistrovství Evropy | Foto: Virginia Mayo | Zdroj: ČTK / AP

V prvních dvou setech byly české hráčky preciznější, dařilo se jim v obraně a držely solidní úspěšnost v útoku. Obě sady vyhrály 25:22. Ukrajinky nesložily zbraně, ztratily zábrany a převzaly iniciativu. Třetí sadu vyhrály 25:20 a následný čtvrtý set dokonce 25:10, protože se hra českého týmu v této fázi zápasu totálně rozpadla.

Zkrácená hra patřila Michaele Mlejnkové. Jakmile se dostala k síti, složila každou nahrávku, která na ni mířila, a výrazně přispěla k vedení 10:5. Ostatní se tolik neprosazovaly, ale Česko dotáhlo zápas do vítězného konce. Mečbol proměnila odvážným útokem Helena Havelková.

„Naší sílou je týmovost. Nemáme tu žádnou hráčku, která by dostávala za zápas sto míčů a dávala padesát bodů. Makáme na tom, abychom drželi spolu. V pátém setu se ukázalo, že jsme se ničeho nezalekly,“ řekla po utkání Helena Havelková.

České reprezentantky se tak mohou těšit na čtvrtfinále, které si zahrají po dvanácti letech. Ve středu od 20 hodin nastoupí proti úřadujícím šampionkám ze Srbska.

Osmifinále mistrovství Evropy volejbalistek v Bruselu:

Česko - Ukrajina 3:2 (22, 22, -20, -10, 12)
Rozhodčí: Lopes Pinto (Portug.), Cesare (It.). Čas: 138 min. Diváci: 361.
Sestava a body Česka: Havelková 19, Pavlová 3, Orvošová 20, Mlejnková 21, Koulisiani 5, Valková 3, libera Digrinová/Dostálová - Hodanová 3, Brancuská 2, Pelikánová, Jedličková 1, Bukovská. Trenér Athanasopulos.
Nejvíce bodů Ukrajiny: Krajdubaová 26, Milenková 17, Dorsmanová 10.

rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme