Medveděv na turnaji v Římě získal první titul Masters na antuce. Ve finále zdolal Dána Runeho

Ruský tenista Daniil Medveděv získal na turnaji v Římě premiérový titul kategorie Masters na antuce. Ve finále, které začalo kvůli dešti s téměř dvouhodinovým zpožděním, porazil Dána Holgera Runeho 7:5, 7:5. Sbírku trofejí zaokrouhlil na dvacet, letos s pěti triumfy vévodí okruhu ATP.

Řím Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniil Medveděv (vlevo) porazil ve finále ve dvou setech Dána Runeho a vyhrál turnaj v Římě

Daniil Medveděv (vlevo) porazil ve finále ve dvou setech Dána Runeho a vyhrál turnaj v Římě | Foto: Guglielmo Mangiapane | Zdroj: Reuters

Dvacetiletý Rune, jenž ve čtvrtfinále vyřadil světovou jedničku Novaka Djokoviče, se mohl při svém debutu na turnaji ve Foro Italico stát nejmladším vítězem od roku 2006, kdy zde triumfoval devatenáctiletý Rafael Nadal. Útok na druhou trofej z Masters a první na antuce mu ale nevyšel.

O sedm let starší Medveděv, jenž kvůli dešti čekal už v sobotu na dohrávku semifinále čtyři hodiny, zvládl ve finále lépe klíčové okamžiky. V úvodním setu odvrátil oba brejkboly, sám naopak svou jedinou šanci ve dvanáctém gamu využil.

Obrat v druhé sadě

Ve druhé sadě sice dvakrát přišel o podání, vždy se ale dokázal vrátit do hry. Bývalý šampion US Open, jenž v předchozích letech při třech startech v Římě neuhrál ani kolo, získal od stavu 3:5 čtyři hry v řadě a po hodině a 41 minutách proměnil druhý mečbol.

Na turnajích Masters se při deváté finálové účasti radoval z titulu pošesté. Naposledy uspěl letos na tvrdém povrchu v Miami.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme