Nosková ovládla v Mexiku slaví první titul na okruhu WTA. Na turnaji neztratila ani set

Devatenáctiletá tenistka Linda Nosková získala v Monterrey první titul na okruhu WTA. Ve finále mexického turnaje nasazená šestka zdolala Lulu Sunovou z Nového Zélandu 7:6, 6:4. V generálce na US Open neztratila česká hráčka během pěti zápasů ani set.

Monterrey (Mexiko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Linda Nosková

Česká tenistka Linda Nosková | Foto: Martin Keep | Zdroj: Profimedia

Nosková uspěla ve finále na třetí pokus. Loni v Adelaide podlehla v boji o titul Bělorusce Aryně Sabalenkové a v Praze prohrála s Japonkou Nao Hibinovou.

Proti Sunové, která je ve světovém žebříčku o 22 míst níže, potvrdila Nosková roli papírové favoritky. Hned v druhém gamu sice přišla o podání, ale vzápětí vzala servis soupeřce.

Úvodní set dospěl do tie-break, v němž třiadvacetiletá Novozélanďanka vedla 6:4 a zdálo se, že si udrží stoprocentní bilanci v sezoně. Na turnajích WTA letos všech šest dosavadních zkrácených her ovládla. Nosková však čtyřmi fiftýny v řadě získala sadu po 68 minutách pro sebe.

Druhý set rozhodl jediný brejk v pátém gamu. Sunové, která hrála finále poprvé, nepomohlo v zápase ani 13 es.

Triumf na akci WTA 500 by měl vynést Noskovou v žebříčku o deset míst výš na 25. pozici, čímž si o jednu příčku vylepší dosavadní maximum.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme