Pro Péťu bylo zatažení střechy výhoda, halu má ráda, říká Lucie Hradecká

Vracela se do Evropy a na telefonu sledovala zápas své kamarádky. Lucie Hradecká bude Petře Kvitové fandit ve finále, duel s Danielle Collinsovou podle fedcupové reprezentantky rozhodla zvládnutá koncovka prvního setu, pomohlo i zavření střechy.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová a Lucie Hradecká se znají nejen z Fed Cupu

Petra Kvitová a Lucie Hradecká se znají nejen z Fed Cupu | Foto: Petr Josek | Zdroj: Reuters

Semifinále Petry Kvitové jste sledovala v letadle, jak jste ho prožívala? 
Měla jsem omezený počet dat a v tie-breaku mi to z ničeho nic naskočilo na 5:2, tak jsem si říkala, že už je to v suchém triku, že to má pod kontrolou.

Petra Kvitová: Finále je neskutečný výsledek, ale turnaj ještě nekončí

Číst článek

A ve druhém setu už to pod kontrolou měla.
Očividně z ní spadla nervozita, tam Collinsovou jednoznačně přejela.

Za stavu 4:4 v prvním setu zavřeli střechu kvůli vedru, mělo to podle vás vliv?
Pro Péťu je to výhoda, když se hraje pod střechou, halu má ráda. V Austrálii odehrála většinu zápasů večer, takže nebylo teplo a nesvítilo slunce. Určitě to byla trošku výhoda, ale obě dvě jsou zkušené hráčky, i když Collinsová není tak dlouho na tour, tak je na změny taky zvyklá.

Mohlo to Petře pomoct? Sama říkala, že v prvním setu byla nervózní.
Kdo by v semifinále grandslamu nebojoval s nervozitou, když hraje s nenasazenou hráčkou a očekává se, že vyhraje. Podle mě Petra dobře věděla, že v Brisbane s ní hrála vyrovnaný zápas a je to nepříjemná hráčka. Bylo hodně důležité, že vybojovala první set.

ONLINE: Petra Kvitová - Naomi Ósakaová

Číst článek

Rozhodne se ve finále. Vy jste s Naomi Ósakaovou na rozdíl od Petry Kvitové hrála, jaká je to hráčka?
Hrála jsem s ní před dvěma lety, ale viděla jsem pár jejích zápasů. Je hodně nepříjemná tím, že hodně drží servis u lajny. Nemá problém, když na ni někdo hraje rychle, a dokáže kontrovat stejnou rychlostí.

Je dobře postavená na nohou, zvládá neskutečně přijímat. Když to zvládnete, využíváte rychlosti, která na vás letí, vlastně ji zdvojnásobíte.

V Melbourne hrála hodně těžké zápasy a ukázalo se, že je soustředěná a nebojí se zápas sama dohrát. Bylo to vidět i ve finále US Open, když to pro ni bylo se Serenou hodně těžké, a zvládla to neskutečně hlavou, to klobouk dolů.

Jaké podle vás bude finále?
Určitě budu Pétě fandit a držet jí všechny pěsti. Myslím, že pro ni bude trošku výhoda, že může používat levácký servis. Se všemi rotacemi to bude Ósakaové dělat určitě větší problémy než od praváka.

Finále začíná v sobotu v půl desáté českého času. Radiožurnál ho nabídne v přímém přenosu, server iROZHLAS nabídne také textový online.

Juchuuuuu I'm in the final of the @#AusOpen 🤭

07:08 – 24. 01. 2019

1208 16613

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme