Krejčíková se Siniakovou ovládly turnaj v Praze, ve finále porazily loučící se Šafářovou

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ovládly v generálce před obhajobou olympijského zlata domácí turnaj WTA v Praze. V dnešním finále čtyřhry porazily na antuce ve Stromovce česko-americký pár Lucie Šafářová, Bethanie Matteková-Sandsová 6:3, 6:3. Vítězky ještě dnes odcestují do Paříže, kde budou od soboty obhajovat tři roky starý triumf z Tokia.

Praha (Aktualizováno: 12:26 26. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ovládly Livesport Prague Open bez ztráty setu

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ovládly Livesport Prague Open bez ztráty setu | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Myslím, že ty zápasy byly dobré. S každým utkáním jsme se zlepšovaly. Bylo super, že jsme si zase spolu zahrály a navykly si na své herní styly. Mám obrovskou radost, že to takhle dopadlo. Bude to určitě hektické. Za mě nějaká sprcha a rychle na letiště,“ řekla novinářům Siniaková.

Start tenisty Nadala na olympiádě je nejistý. ‚Nemůžu nic zaručit,‘ řekl po neúčasti na tréninku trenér Moya

Číst článek

Turnajové jedničky Krejčíková se Siniakovou se spolu představily poprvé od loňského listopadu, kdy si daly na popud Siniakové přestávku. V přípravě na olympijský start prošly soutěží bez ztráty setu. V Paříži je čeká už v sobotu duel 1. kola proti tchajwanskému páru Čchan Chao-Ling, Čchan Jüng-žan.

„Je to těžké. Jakýkoliv tým tam bude, je těžký. Musíme se tam co nejrychleji dopravit, zregenerovat a zítra na ně zkusíme vlétnout a předvést dobrý tenis, abychom je porazily,“ uvedla Krejčíková.

Sedmatřicetiletá Šafářová korunovala v Praze svůj krátkodobý návrat na kurty, během nějž si letos zahrála na turnaji v Olomouci či Starých Splavech. S Mattekovou-Sandsovou, s níž získala pět grandslamových titulů, si zahrála po téměř šesti letech.

„Užily jsme si ho. Byl to pro nás dobrý test, protože holky jsou nejlepším párem světa. Byl to dobrý zápas, atmosféra byla úžasná. Utkání bylo vyrovnané, i když skóre bylo 6:3, 6:3. Jsem ráda, že jsem zase zažila takový krásný turnaj,“ doplnila Šafářová.

Krejčíková se Siniakovou měly od začátku vývoj finále ve svých rukou. Přestože přišly o vedení 2:0, v pátém gamu prolomily podání soupeřek znovu a úvodní sadu vyhrály za 37 minut. Také ve druhém setu získaly několikanásobné grandslamové šampionky Krejčíková se Siniakovou brzký brejk a utekly do vedení 3:0. Duel poté doservírovaly k vítězství.

Program turnaje Livesport Prague Open vyvrcholí finálovým duelem dvouhry. O titul se utkají Polky Magda Linetteová a Magdalena Frechová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme