Siniakovou čeká semifinále čtyřhry US Open, chválí podání partnerky Townsendové i energii z publika

Velmi povedenou sezonu zatím prožívá tenistka Kateřina Siniaková. Na olympijských hrách v Paříži získala zlato v mixu s Tomášem Macháčem a v New Yorku teď v deblu útočí na třetí grandslamový titul v tomto roce.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková | Foto: Luke Hales | Zdroj: Profimedia

Kateřina Siniaková s Taylor Townsendovou postoupily v New Yorku do semifinále čtyřhry a zatím stále platí, že na grandslamu spolu neprohrály jediné utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž o úspěšné cestě Kateřiny Siniakové americkým grandslamem US Open

„Samozřejmě vidina toho, že na grandslamu neprohrajeme, je nádherná, ale přesto to moc neřeším. Chceme jít zápas od zápasu a jsem ráda, že když nezahrajeme nejlépe, tak se umíme zlepšit a máme další zápasy před sebou,“ vyprávěla Kateřina Siniaková, která s Townsendovou letos vyhrála Wimbledon a stejně jako v Londýně, i v New Yorku se může spolehnout na její nebezpečný servis.

„Je to pro mě příjemné. Její podání je těžké zvládnout, umí všechny směry a namixovat styly. Když jsem na síti, tak umíme zatlačit a zvládnu to rychle uklidit,“ říkala Siniaková po čtvrtfinálové výhře nad nizozemsko-brazilským párem Demi Schuursová a Luisa Stefaniová.

Tenistka Muchová porazila světovou pětku a zahraje si čtvrtfinále US Open. Macháč nestačil na Drapera

Číst článek

Podpora publika

Díky tomu, že hraje v jednom týmu s Američankou, dostává se rodačce z Hradce Králové v New Yorku velké podpory z publika. Po postupu do semifinále strávila česká tenistka se svojí americkou spoluhráčkou dost času na kurtu Louise Armstronga. Po čtvrtfinále společně podepisovaly tenisové balóny a následně je odpalovaly do ochozů.

„Velké kurty jsou nádherné a je super na nich hrát. Je to důvod, proč hrajeme, zápasy mají vždy jinou atmosféru a užívám si to, že chodí strašně moc lidí, chtějí se vyfotit a celé je mi to příjemné,“ řekla Kateřina Siniaková, jedna z nejúspěšnějších deblistek této sezony.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme