Kuchyně restaurace Mlýnec |
Moderní česká jídla vaří
těsně vedle Karlova mostu.
Kuchyň v Mlýnci má tvar nudle
Tradiční česká jídla v moderním pojetí nabízí restaurace Mlýnec ze skupiny Zátiší Group. Menu však není jedinou devízou fine dinningového podniku, z málokteré restaurace lze tak zblízka pozorovat Karlův most, Vltavu a Pražský hrad. Restaurace pojmenovaná podle původního mlýnu, který na jejím místě stával již v 17. století, se totiž nachází na Novotného lávce. Server iROZHLAS.cz se však vypravil do srdce podniku a jeho kuchyni nasnímal 360stupňovou kamerou.
"Jedeme moderní evropský koncept, trendovou gastronomii, snažíme se vařit jídla v moderním pojetí. Máme i klasické české menu, jen v inovativních úpravách," vysvětluje head chef restaurace Dušan Galbavý.
Hlavní slovo má sice chef Marek Šáda, ten ale pendluje i mezi ostatními podniky skupiny Zátiší Group, do níž patří například známější sestra Mlýnce, restaurace Bellevue na druhém břehu Vltavy (do její kuchyně se podíváme v dalším díle seriálu).
Aktuálně tam připravují římský salát s kroketami z kozího gervais, rukolou, meruňkou, malinami a červeným zelím, studenou hráškovou polévku s hráškovou zmrzlinou, cukrovým hráškem, mátou a jahodami či grilovanou atlantickou makrelu s variací rajčat a bazalkou.
Kuchyně Mlýnce má tvar nudle a na první pohled může působit poněkud stísněným dojmem. Při bližším pohledu je však jasné, že Galbavého tým je dokonale sehraný a pohybuje se v ní s naprostou lehkostí. Její vládce má za sebou již několik podobných pozic. Ze slovenských hotelů Permon a Kaskády zamířil na stáže do michelinské restaurace La Manoir v Oxfordu a kodaňské Geranium, která má prestižní hvězdičky tři.
Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA
Server iROZHLAS.cz oslovil i další výjimečné restaurace s žádostí nakouknout jim "pod pokličku". Některé projevily zájem, jiné ne. Ty, které souhlasily, vám představíme v průběhu prázdnin