Česká kuchyně je obtloustlá obstarožní dáma, míní odborníci

Zlínské kongresové centrum dnes a zítra hostí prestižní mezinárodní konferenci AdCamp 2011, týkající se cestovního ruchu. Zaobírat se bude mimo jiné gastronomií, jako novým fenoménem v cestování.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Knedlo vepřo zelo

Knedlo vepřo zelo | Foto: Dáša Vaňková

Česko na tom s pohostinstvím momentálně není moc dobře. Zahraniční turisté k nám rozhodně nejezdí za jídlem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk na Rádiu Česko

Ředitel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk dokonce popisuje současnou českou kuchyni jako obtloustlou obstarožní dámu v šedých šatech. „My se z ní snažíme udělat mladou, pěknou, sexy holku,“ dodal Vaněk.

Bohatí turisté u nás podle něj byli hned po revoluci a když zjistili, že jim nedokážeme nabídnout patřičný servis, tak přestali jezdit.

„Ti, kteří k nám jezdí teď, jsou spíše baťůžkáři, kteří nám naše restaurace nenaplní tak, abychom na tom zbohatli,“ konstatuje Roman Vaněk. Cestou je prý zaměřit se na domácí klientelu.

„My neumíme pracovat hlavně s námi samotnými. Čekáme, že přijde obtloustlý americký burzián nebo nějaký šejk a vyprázdní nám tady své kapsy, nadité dolary a my budeme přes noc bohatí. Tak to ovšem nefunguje, měli bychom se zaměřit na domácí hosty,“ tvrdí ředitel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk.

Vladimír Kroc, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme