Výskyt ptačí chřipky zatím nesnížil zájem o drůbeží maso

Dovoz českého tepelně nezpracovaného masa zatím zakázaly jenom Japonsko a Rusko. Veterináři uklidňují, že u nás chovaná drůbež prochází přísnými testy. Možné viry H5N1 navíc zničí teplota vyšší než sedmdesát stupňů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

grilování

grilování | Foto: Jan Rosenauer

Náměstek ministra zemědělství Stanislav Kozák nečeká, že by majitelům drůbežích farem klesl odbyt: "My neporážíme drůbež doma na dvorcích, jako je tomu v jiných státech, zejména v jihovýchodní Asii, nekonzumujeme drůbeží maso syrové, není u nás zvykem pít syrovou drůbeží krev. Takže věřím, že to nebude mít dopad na spotřebě."

Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme