Nejlepší whisky najdete v Japonsku, to alespoň tvrdí degustátor Jim Murray

Když dostanete chuť na dobrou whisky, vybavíte si nejspíš Irsko nebo Skotsko. Někdo možná i Ameriku. Opravdoví znalci zlatavého moku by teď ale možná pomysleli na Asii, konrétně na Japonsko. Nejlepší whisky se totiž dělá právě tam. Aspoň podle uznávaného degustátora Jima Murrayho, který ji zařadil na první místo své bibli whisky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Whisky

Whisky | Foto: Fotobanka stock.xchng

Vítěznou whisky Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 vyrábí destilovna na západě Japonska. Její ředitel Takaši Fudži úspěchem překvapený není.

„Všichni v tomhle byznysu se snaží využít nejsilnější stránky každé destilérky. Já myslím, že kvality té naší se odráží i ve whisky, kterou děláme," říká hrdý ředitel a prozrazuje jedno z tajemství přípravy té nejlepší whisky na světě.

„Teplota je u nás trochu vyšší než v jiných zemích a ovlivňuje zrání v sudech. Takže pro nás je podstatná jejich kvalita. Musíme být velmi opatrní, aby whisky nebyla moc ovlivněná dřevem. Jinak by to narušilo rovnováhu chuti."

Whisky Yamazaki dozrává ve speciálních sudech, které jsou vyrobené z dubů ze severního Španělska.

Degustátor Jim Murray ji ohodnotil jako skoro nepopsatelně geniální.

Petra Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme