Veko-zelo-vepřo, chlebíček kulajda nebo chlebíček nasladko – to jsou některé z odvážných kombinací, které mohli ochutnat návštěvníci chlebíčkové slavnosti v Ústí nad Orlicí.
Už v 80. letech 19. století se začaly v Kodani objevovat malé restaurace, které obložené žitné chleby nabízely. Svou variantu obloženého chlebu mají i země po celé Evropě i Spojené státy americké.
„Veka je podobná vnitřku loupáku, jestli si to ještě někdo pamatuje. Loupal se, ale střídka byla hutná, kvalitní. Musí unés majonézy, salát, pomazánky,“ vysvětluje spolumajitelka Lahůdek Zlatý kříž.
Podle komise čeká Evropu éra rychlejšího zadlužování. Na ozdravení veřejných financí proto chce dát vládám víc času. Snižování státních dluhů ekonom Petr Bartoň přirovnává k trhání bolavého zubu.