Při požáru bylo letos v lednu zraněno 15 lidí. Motivem muže pro zapálení baru byla snaha získat zpět 500 korun, když ho jeden z hostů baru podvedl, protože mu místo pervitinu prodal bílý prášek.
„Už vyskladňujeme Svatomartinská vína, která samozřejmě budou doprovázet celý svatomartinský víkend,“ říká Markéta Hlavicová, provozní restaurace Felicita u zámeckého parku v Brandýse nad Labem.
Zaměstnanci Technické správy komunikací dorazili na místo v pět hodin ráno. Podle zastupitele Prahy 1 Giancarla Lambertiho (TOP 09) už na ně čekali zástupci provozovatele předzahrádek i s právníky.
Vedení Prahy se chystá v blízké době odstranit nelegální předzahrádky na Staroměstském náměstí. Podnikatelé na nich poslední dva roky vydělávali, aniž by měli platnou nájemní smlouvu.
Tradiční a pro Hamburk přímo ikonickou restauraci Old Commercial Room založil britský rejdař Johann Georg Christian Venzky v roce 1795, takže se jedná o jednu z nejstarších ve městě.
„Zákazníci se k nám nemůžou dostat. Jsme v šedé bezpečnostní zóně, a abyste sem mohli přijít, tak potřebujete QR kód nebo rezervaci,“ popisuje šéf francouzské restaurace Antoine.
Očekávanou třetí sérii seriálové tragikomedie, která se odehrává ve zřídkakdy poklidné atmosféře chicagské restaurace, od středy nabízí streamovací platforma Disney+.
Rozšiřování EET už po dvou vlnách zastavil verdikt Ústavního soudu, podle kterého systém kladl na podnikatele příliš velké povinnosti, přičemž řadu informací si stát může zjistit jinými způsoby.
Hospody Pivo v Malmö založili švédští nadšenci, kteří byli nespočetněkrát v Česku a kterým učarovala česká pivní kultura. Objednat si hosté mohou hladinku, šnyt nebo mlíko.
„Tržba ve čtvrtek se vyrovná i víkendové tržbě, protože na pub kvíz chodí několik týmů pravidelně. Určitě to pro nás přináší nové zákazníky a trošku hospoda ožije,“ hodnotí provozovatel pivního baru.
Bary a hospody na Stodolní většinou kvůli šampionátu zdražily, pivo v průměru o dvacet korun. Najdou se ale extrémy. Například jeden z podniků nabízí točená česká piva za 189 korun.
„Každý podnik to dělá jinak, ale – nevěřte na spropitné kartou. V ideálním případě se stane, že vy své zdaněné peníze ještě jednou odevzdáte státu,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Název jídla může evokovat představu, že půjde o pokrm s nějakým Pepíkem nebo od Pepíka, ale jde o velký omyl. Caccio e pepe v italštině znamená pokrm se sýrem a černým pepřem, a je tomu opravdu tak.
Restaurace v italské Veroně přišla s originálním konceptem. Chce tím přimět zákazníky, aby nekoukali do mobilního telefonu, ale pěkně postaru si povídali.
Hotový je už hotelový salonek a také bar Avion. Teď, za provozu, lakýrníci vrací koženkové obložení stěn v restauraci do původní okrové barvy ze 70. let.
Prodej norimberských grilovaných klobás sahá do první poloviny 14. století. O sto let později se na tržišti objevují dva stánky specializované na prodej dnes vyhlášených klobásek.
Klientelu získala majitelka restaurace u krajanů, kteří začali na hradě pořádat oslavy nebo křty, minulý víkend už personál zvládl i první českou, a tedy i kulturně velmi odlišnou svatbu.
Šéfkuchaři při slavnostním obřadu slavili a jindy se zase snažili skrýt své zklamání a hněv. Restaurace se většinou o odebraných hvězdičkách dozvědí pouze přes telefon.
Vytvoř mi jarní menu vhodné pro pražskou restauraci. I tak může v praxi vypadat úkol pro umělou inteligenci. Jak se prosazuje v gastronomii? A co na ni říkají ostřílení kuchaři?
Restauraci Krym otevřel Ernest Suleymanov se svou ženou teprve nedávno. Je to jejich způsob protestu proti okupaci. Otevřeli ji totiž naproti ruské ambasádě ve Varšavě.
Běžné menu se v restauracích rychlého občerstvení pohybuje nad 200 korun. To je víc než v mnoha restauracích. Například cena cheeseburgeru v McDonalds se za posledních deset let víc než zdvojnásobila.
Podle deníku El País statistické údaje skutečně ukazují, že ve Španělsku se častěji pracuje pozdě večer a v noci, než v dalších státech v Evropské unii. List to připisuje větší váze cestovního ruchu.
Nejméně 45 lidí zahynulo při požáru komerční budovy v bangladéšské Dháce. Oheň se podle The Business Standard podařilo dostat pod kontrolu asi dvě hodiny po jeho vypuknutí, příčina zatím není známá.
Jednoho pacienta museli resuscitovat, v tuto chvíli ale nikdo není v ohrožení života. Událost vyšetřuje policie. Hledá svědky a pátrá po muži, který mohl být zraněný a mít u sebe světlý kanystr.