Maringotka má klasické rozměry tři krát osm a půl metru, vchází se do ní po šesti strmých schůdcích, nalevo je výdejní pult s malou kuchyní, kde se jídlo jen ohřívá, a vpravo stůl tak pro osm lidí.
Při požáru utrpělo zranění osm lidí. I jejich totožnost je policistům známá. Pražská nemocnice Královské Vinohrady se po neštěstí stará o šest pacientů. Tři jsou v kritickém stavu, ostatní ve vážném.
V noci na neděli zemřelo 6 lidí při požáru v mostecké restauraci. Jedna z vyšetřovacích verzí se týká převržení plynového ohřívače. Podle Krále předzahrádka nesplňovala podmínky.
„Záležitost je natolik katastrofická, že nemůžeme podcenit vůbec nic,“ řekl ke kontrolám hejtman Ústeckého kraje Richard Brabec (ANO). Sám je nařídit nemůže, o součinnost požádá příslušné odbory obcí.
Původně bylo hospitalizovaných osm lidí, jednoho už mostecká nemocnice propustila. Ze zmíněných sedmi zůstává pět v popáleninovém centru pražské nemocnice Královské Vinohrady.
Podle mluvčího mosteckých policistů Václava Kriegera bude výbuch a následný požár vyšetřovat policie jako obecné ohrožení z nedbalosti. Žádá svědky tragické události, aby se ozvali na linku 158.
Případy obtěžování zahrnují podle advokátní kanceláře Leigh Day třeba i nevhodné otázky týkající se sexu včetně počtu sexuálních partnerů a vykořisťování mladých zaměstnankyň, píše The Guardian.
Stále více Čechů míří na Štědrý den do restaurace. Zatímco loni ještě podle Luboše Kastnera měly podniky na tento sváteční den zhruba dvacet procent kapacit volných, letos už je většina obsazená.
Ochutnala jsem terrinu z divokého králíka a pečenou koroptev. Při jídle mi neustále vrtala hlavou otázka: Proč Češi konzumují zvěřinu tak málo, když představuje jak kvalitní, tak chutnou surovinu?
Ekologické zemědělství je v Česku na vzestupu. „Lidé si zjišťují, co kupují k jídlu pro sebe nebo rodinu, je to příjemná změna,“ říká v rozhovoru mladá farmářka Hana Součková.
Při požáru bylo letos v lednu zraněno 15 lidí. Motivem muže pro zapálení baru byla snaha získat zpět 500 korun, když ho jeden z hostů baru podvedl, protože mu místo pervitinu prodal bílý prášek.
„Už vyskladňujeme Svatomartinská vína, která samozřejmě budou doprovázet celý svatomartinský víkend,“ říká Markéta Hlavicová, provozní restaurace Felicita u zámeckého parku v Brandýse nad Labem.
Zaměstnanci Technické správy komunikací dorazili na místo v pět hodin ráno. Podle zastupitele Prahy 1 Giancarla Lambertiho (TOP 09) už na ně čekali zástupci provozovatele předzahrádek i s právníky.
Vedení Prahy se chystá v blízké době odstranit nelegální předzahrádky na Staroměstském náměstí. Podnikatelé na nich poslední dva roky vydělávali, aniž by měli platnou nájemní smlouvu.
Tradiční a pro Hamburk přímo ikonickou restauraci Old Commercial Room založil britský rejdař Johann Georg Christian Venzky v roce 1795, takže se jedná o jednu z nejstarších ve městě.
„Zákazníci se k nám nemůžou dostat. Jsme v šedé bezpečnostní zóně, a abyste sem mohli přijít, tak potřebujete QR kód nebo rezervaci,“ popisuje šéf francouzské restaurace Antoine.
Očekávanou třetí sérii seriálové tragikomedie, která se odehrává ve zřídkakdy poklidné atmosféře chicagské restaurace, od středy nabízí streamovací platforma Disney+.
Rozšiřování EET už po dvou vlnách zastavil verdikt Ústavního soudu, podle kterého systém kladl na podnikatele příliš velké povinnosti, přičemž řadu informací si stát může zjistit jinými způsoby.
Hospody Pivo v Malmö založili švédští nadšenci, kteří byli nespočetněkrát v Česku a kterým učarovala česká pivní kultura. Objednat si hosté mohou hladinku, šnyt nebo mlíko.
„Tržba ve čtvrtek se vyrovná i víkendové tržbě, protože na pub kvíz chodí několik týmů pravidelně. Určitě to pro nás přináší nové zákazníky a trošku hospoda ožije,“ hodnotí provozovatel pivního baru.
Bary a hospody na Stodolní většinou kvůli šampionátu zdražily, pivo v průměru o dvacet korun. Najdou se ale extrémy. Například jeden z podniků nabízí točená česká piva za 189 korun.
„Každý podnik to dělá jinak, ale – nevěřte na spropitné kartou. V ideálním případě se stane, že vy své zdaněné peníze ještě jednou odevzdáte státu,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Název jídla může evokovat představu, že půjde o pokrm s nějakým Pepíkem nebo od Pepíka, ale jde o velký omyl. Caccio e pepe v italštině znamená pokrm se sýrem a černým pepřem, a je tomu opravdu tak.