V jordánské metropoli Ammánu je jedna příjemná zahradní restaurace. Jmenuje se Már Jóhaná, což arabsky znamená svatý Jan. Na italské speciality se schází gurmáni z celého Ammánu.
„Je to kreativní, není to monotónní, pořád se musíte učit, není to nic stálého," říká šéfkuchař restaurantu Goldie Martin Košťál. „Vegetariánské stravy by za mě mělo být v týdnu určitě víc“ dodává
Při komentovaných prohlídkách Továrny ve Víru jsou k vidění některé zachovalé původní technologie nebo originální nápady na nich založené. Stále funkční je i jedna ze dvou historických turbín.
Do českého pavilonu na světové výstavě EXPO v Japonsku zavítalo už přes 700 tisíc lidí. Kuchaři ze Staré gardy České asociace kuchařů a cukrářů tam přivezli menu inspirované výstavou z roku 1970.
„Abychom měli o původu příčiny jistotu, tak jsme si vyžádali znalecký posudek, který nám vypracuje technický ústav požární ochrany,“ řekla českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.
Radiožurnál už popsal, že si agentura Advertes vytvořila složku osobních informací k diskreditaci političky Kristýny Drápalové, která prosadila přísnější regulaci předzahrádek v Praze.
Zastupitelka Drápalová, náměstek primátora Hřib, radní Zábranský či předseda Prahy sobě Scheinherr. Ti všichni se ocitli v hledáčku reklamní agentury Advertes, která sbírala informace o jejich životě.
Žádosti mohli zájemci podávat do konce března. Celkem 21 žádostí podali pozůstalí a pět lidé, kteří byli po požáru hospitalizovaní. Rozdělí si částky od 20 000 do 180 000 korun.
Po lednovém požáru restaurace U Kojota v Mostě, při kterém zemřelo sedm lidí, se na sociálních sítích objevily nenávistné komentáře. Čtrnáct z nich se poté ocitlo v hledáčku policie.
Maringotka má klasické rozměry tři krát osm a půl metru, vchází se do ní po šesti strmých schůdcích, nalevo je výdejní pult s malou kuchyní, kde se jídlo jen ohřívá, a vpravo stůl tak pro osm lidí.
Při požáru utrpělo zranění osm lidí. I jejich totožnost je policistům známá. Pražská nemocnice Královské Vinohrady se po neštěstí stará o šest pacientů. Tři jsou v kritickém stavu, ostatní ve vážném.
V noci na neděli zemřelo 6 lidí při požáru v mostecké restauraci. Jedna z vyšetřovacích verzí se týká převržení plynového ohřívače. Podle Krále předzahrádka nesplňovala podmínky.
„Záležitost je natolik katastrofická, že nemůžeme podcenit vůbec nic,“ řekl ke kontrolám hejtman Ústeckého kraje Richard Brabec (ANO). Sám je nařídit nemůže, o součinnost požádá příslušné odbory obcí.
Původně bylo hospitalizovaných osm lidí, jednoho už mostecká nemocnice propustila. Ze zmíněných sedmi zůstává pět v popáleninovém centru pražské nemocnice Královské Vinohrady.
„My jsme první informaci dostali 23.17 a hasiči byli na místě za 6 minut od vyhlášení poplachu. To znamená, že nasazení sil a prostředků bylo velmi rychlé,“ popsal šéf hasičů Vladimír Vlček.
Podle mluvčího mosteckých policistů Václava Kriegera bude výbuch a následný požár vyšetřovat policie jako obecné ohrožení z nedbalosti. Žádá svědky tragické události, aby se ozvali na linku 158.
Případy obtěžování zahrnují podle advokátní kanceláře Leigh Day třeba i nevhodné otázky týkající se sexu včetně počtu sexuálních partnerů a vykořisťování mladých zaměstnankyň, píše The Guardian.
Stále více Čechů míří na Štědrý den do restaurace. Zatímco loni ještě podle Luboše Kastnera měly podniky na tento sváteční den zhruba dvacet procent kapacit volných, letos už je většina obsazená.
Ochutnala jsem terrinu z divokého králíka a pečenou koroptev. Při jídle mi neustále vrtala hlavou otázka: Proč Češi konzumují zvěřinu tak málo, když představuje jak kvalitní, tak chutnou surovinu?
Ekologické zemědělství je v Česku na vzestupu. „Lidé si zjišťují, co kupují k jídlu pro sebe nebo rodinu, je to příjemná změna,“ říká v rozhovoru mladá farmářka Hana Součková.
Při požáru bylo letos v lednu zraněno 15 lidí. Motivem muže pro zapálení baru byla snaha získat zpět 500 korun, když ho jeden z hostů baru podvedl, protože mu místo pervitinu prodal bílý prášek.