Divoká rýže je základní ingrediencí indiánské kuchyně. Používá se jako příloha, ale také jako lůžko pro rybu, drůbež nebo maso. Přidává se do polévek, ale nejlépe vyzní v salátech.
Kuřecí salát je tradiční britskou pochoutkou, poprvé byl připraven v roce 1953 při příležitosti korunovace královny Alžběty II. a dopracoval to až tak daleko, že se běžně nabízí v restauracích.
„Na Vánoce si připravte jakýkoliv salát, váš rodinný nebo vyjděte z mých nabídek, minulých i té dnešní. Hlavně si užijte Vánoc ve zdraví, pohodě a především šťastně a spokojeně,“ píše Dagmar Heřtová.
Vtipy se salátem odstartoval minulý týden list The Economist, který přirovnal Trussovou k tajícímu ledovci a napsal, že premiérka má životnost „asi jako ledový salát z regálu v obchodě“.
Dopřejte si dva až tři litry vody denně. Do toho však započítejte i konzumaci melounů, ovoce, salátů a podobných „osvěžovačů“, které jsou v obchodech k dispozici čerstvé a dostupné.
Vše pro mě začalo tenkými rýžovými nudlemi vermicelli. Ve své oblíbené vietnamské restauraci v Anglii, kam chodím každý pátek (nyní jen s donáškou „take away“), jsem se do nich zamilovala.
Není kuchaře, který by neměl svůj jedinečný recept na salát a není novináře, který by neinformoval, který salát je ten nejlepší a o kolik letos kapr podraží. Nabízíme hned dva recepty.
Letní sezona je plná osvěžujících salátů, jen už se mi zdá, že ty zaběhlé šopské saláty, hlávkové s okurkou a rajčetem, případně paprikou, jsou už tak trochu nudné.
3:00
Praha||Pavel Maurer|Vaření a jídlo|gastroglosa pavla maurera
Je doloženo, že Da Vinci vyznával spíše prostou nebo vegetariánskou stravu. Někteří životopisci tvrdí, že měl rád polévku minestrone. V 15. století se ale rajčata ještě běžně v Evropě nepoužívala.