Vedle sklizně je cílem ukázat, že hydroponické pěstování rostlin na střeše může snížit negativní vliv průmyslových hal na krajinu a zároveň přispět k adaptaci na změnu klimatu.
Divoká rýže je základní ingrediencí indiánské kuchyně. Používá se jako příloha, ale také jako lůžko pro rybu, drůbež nebo maso. Přidává se do polévek, ale nejlépe vyzní v salátech.
Kuřecí salát je tradiční britskou pochoutkou, poprvé byl připraven v roce 1953 při příležitosti korunovace královny Alžběty II. a dopracoval to až tak daleko, že se běžně nabízí v restauracích.
„Na Vánoce si připravte jakýkoliv salát, váš rodinný nebo vyjděte z mých nabídek, minulých i té dnešní. Hlavně si užijte Vánoc ve zdraví, pohodě a především šťastně a spokojeně,“ píše Dagmar Heřtová.
Vtipy se salátem odstartoval minulý týden list The Economist, který přirovnal Trussovou k tajícímu ledovci a napsal, že premiérka má životnost „asi jako ledový salát z regálu v obchodě“.
Dopřejte si dva až tři litry vody denně. Do toho však započítejte i konzumaci melounů, ovoce, salátů a podobných „osvěžovačů“, které jsou v obchodech k dispozici čerstvé a dostupné.
Vše pro mě začalo tenkými rýžovými nudlemi vermicelli. Ve své oblíbené vietnamské restauraci v Anglii, kam chodím každý pátek (nyní jen s donáškou „take away“), jsem se do nich zamilovala.
Není kuchaře, který by neměl svůj jedinečný recept na salát a není novináře, který by neinformoval, který salát je ten nejlepší a o kolik letos kapr podraží. Nabízíme hned dva recepty.
Letní sezona je plná osvěžujících salátů, jen už se mi zdá, že ty zaběhlé šopské saláty, hlávkové s okurkou a rajčetem, případně paprikou, jsou už tak trochu nudné.
3:00
Praha||Pavel Maurer|Vaření a jídlo|gastroglosa pavla maurera
Je doloženo, že Da Vinci vyznával spíše prostou nebo vegetariánskou stravu. Někteří životopisci tvrdí, že měl rád polévku minestrone. V 15. století se ale rajčata ještě běžně v Evropě nepoužívala.