Týmový duch českých sdruženářů je patrný z kolektivního zklamání

Čeští sdruženáři ukázali ve svém úvodním olympijském závodě v Soči, že jsou tým. Ale jinak, než si představovali. Všichni totiž byli aspoň trochu zklamaní. Do dvacátého místa se nedostal ani jeden z nich, přestože Tomáš Portyk byl po skoku na nadějném 13. místě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eric Frenzel byl v cíli s velkým náskokem před českými reprezentanty

Eric Frenzel byl v cíli s velkým náskokem před českými reprezentanty | Zdroj: Reuters

„Už mám dost závodů, v minulé sezoně jsem jich jel asi jenom pět. Už mi dochází síly, bude konec sezony. Zkusím to nějak dobelhat a uvidíme, co natrénujeme na příští sezonu,“ zdůvodňoval svůj propad až za všechny tři týmové kolegy na 32. příčku vítěz předloňských olympijských her mládeže. Na prsteníček pravé ruky, který si na konci ledna zlomil, se nevymlouval.

„Doktor mi před závodem pomohl, závod to neovlivnilo. Kdybych byl v pořádku, tak by to asi nebylo o moc lepší,“ říkal upřímně Tomáš Portyk, který byl nakonec z českých sdruženářů ještě nejspokojenější. Ti zbývající tři byli rozladěni hlavně ze svého výkonu na středním můstku.

Přehrát

00:00 / 00:00

V severské kombinaci byli čeští reprezentanti až ve třetí desítce

„Nebyl to úplně vyvedený skok. Sice jsem jich tu moc lepších neudělal, vlastně jen jeden, ale celkově mi to tu nejde,“ hodnotil 23. Pavel Churavý a 25. Tomáš Slavík pokračoval v podobném duchu:

„Vstup jsem si představoval lepší, ale všechny výkony na tom můstku jsem měl slabý. Ten dnešní byl dost podobný.“ Miroslav Dvořák skončil 29. a u něj bylo zklamání nejpatrnější. Už třikrát totiž stál ve Světovém poháru na stupních vítězů a na olympijských hrách toužil po medaili. Po skokanské části sice byl v Krasné Poljaně třetí, jenže bohužel od konce.

„Horší už to být nemohlo. Chyba byla ve všem. V tréninku to také nebylo dobré skoky – průměrné, spíš horší skákání. A pak v inklinuji k tomu, že to je v závodě ještě o třídu horší,“ říkal. A tak byl nejlepším z českých lyžařů ten nejstarší, 36letý Pavel Churavý. O žádných špatných zítřcích české severské kombinace to ale podle něj nevypovídá.

„Míra Dvořák a Tomáš Slavík neumí skákat na malých můstcích, ten velký je pro ně o sto procent lepší. A Tomáš má tu zlomenou ruku, to je zázrak, že vůbec běží. Ale já taky věřím, že to vyjde na velkém, když to nešlo na malém,“ směje se Pavel Churavý. Na velkém můstku si může on i jeho čeští parťáci polepšit příští úterý.

Martin Charvát, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme