Bakala prodal Forum Karlín. ,Je čas podívat se na nové investiční příležitosti,‘ komentuje rozhodnutí

Skupina nemovitostí v pražském Karlíně, mezi které patří i multifunkční sál Forum Karlín, změnila majitele. Investor Zdeněk Bakala komplex prodal realitnímu fondu Amundi Czech Republic. Ve čtvrtek o tom informovala Bakalova mluvčí Šárka Samková.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Multifunkční komplex Forum Karlín se začal stavět v roce 2012, dokončen byl o dva roky později.

Skupina nemovitostí v pražském Karlíně, do které patří i multifunkční sál Forum Karlín, změnila majitele | Zdroj: Fotobanka Profimedia

K uzavření smluv, které potvrdily prodej karlínských nemovitostí fondu spravovanému Amundi Czech Republic, došlo poslední říjnový den. 

„Před osmi lety jsem se rozhodl přispět k rozvoji pražského Karlína revitalizací historických průmyslových objektů a výstavbou unikátního, administrativně-společenského komplexu. Dnes, kdy je projekt tak úspěšný, je bezesporu správný čas podívat se na nové investiční příležitosti,“ zdůvodnil rozhodnutí Zdeněk Bakala.

,Urážka skutečných hrdinů.‘ Bakala reaguje na vyznamenání finančníka Krúpy, který dostal medaili Za zásluhy

Číst článek

Bakala zůstává v Česku

Investorem do nemovitostí ale zůstává i nadále, například ve Spojených státech se finančně účastní několika realitních projektů v různých fázích výstavby.

„Ideální doba pro prodej Fora přišla nejen s aktuálním vývojem cen na realitním trhu, ale i díky zajištěným dlouhodobým pronájmům a vyladěnému stavu nemovitostí po čtyřech letech provozu,“ uvedla k transakci Zuzana Řezníčková, CEO společnosti BM Management.

Mluvčí Šárka Samková zároveň upozornila, že karlínský komplex nemovitostí sice změnil majitele, firmy Zdeňka Bakaly ale na této adrese budou i nadále. „Zdeněk Bakala český trh nevyklízí,“ dodala Samková.

Její slova potvrdila i Zuzana Řezníčková. „Inspirativní prostory Fora s nejmodernějším newsroomem v zemi zůstanou naším sídlem. I proto jsme chtěli, aby nemovitost získal silný subjekt a zkušený správce nemovitostí,“ okomentovala krok.

dbr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme