Koruna prolomila další maximum

Česká měna od rána posiluje. Během dopoledne prolomila další historické maximum a vyšplhala se na 28 korun a 25 haléřů za euro. Slovní intervence guvernéra České národní banky Zdeňka Tůmy z minulého týdne tedy kurz naší měny příliš neovlivnila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruny a eura

koruny a eura | Foto: Jan Rosenauer

Podle hlavního ekonoma HVB Bank Pavla Sobíška ale neposiluje pouze koruna - zpevňují i ostatní středoevropské měny, a to souvisí s pokračujícím přílivem zahraničních investic do našeho regionu. Za takového stavu není podle něho slovní intervence České národní banky proti silné koruně příliš účinná.

"Myslím si, že se kurz eura proti koruně již dnes pohybuje na tenkém ledu. O co víc teď krátkodobě posílí, o to větší korekci ke slabší hodnotě pak zaznamená v odstupu týdnů, maximálně měsíců," doplnil ekonom. Ekonomové se shodují na tom, že v průběhu roku by se koruna měla opět vrátit nad 29 korun za euro.

Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme