Německo chce posílit své postavení v high-tech byznysu

Německo plánuje v příštích třech letech investovat do informačních technologií a telekomunikací 1,2 miliardy eur. Chce tak posílit postavení země ve světovém high-tech byznysu. Závazek zazněl na prvním vnitroněmeckém summitu moderních informačních technologií v Postupimi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce s PC

Práce s PC | Zdroj: AFP

Sebrat víc odvahy na podporu "vizionářských projektů" v oblasti informačních technologií, to je jeden ze závěrů postupimské schůzky, kterou iniciovala kancléřka Merkelová. Ta požaduje, aby se "značka Made in Germany stala znovu symbolem jakosti i v IT branži."

"Bez informačních technologií by tradiční silné stránky německé ekonomiky přestaly být silné," prohlásila Angela Merkelová. Spolková vláda hodlá do roku 2009 v rámci takzvané "Hightech strategie" utratit celkem 15 miliard eur. Peníze ale nechce rozptýlit principem kropící konve.

Na finanční injekci se tak mohou těšit technologie, u kterých se v budoucnu předpokládá strategický význam. Na schůzce ale taky zaznělo, že Německo musí ve snaze dohnat agresivní asijskou konkurenci urychleně sehnat chybějících 12 tisíc expertů v oboru IT.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme