Divadlo Bez zábradlí se proměnilo v pietní prostor. Lidé se naposledy loučí s hercem Karlem Heřmánkem

Fešák Hubert, Lucifer z pohádky S čerty nejsou žerty nebo tatínek Popper z filmu Smrt krásných srnců. V Praze před divadlem Bez zábradlí se v sobotu schází lidé, aby se naposledy rozloučili s hercem Karlem Heřmánkem, který tragicky zemřel na konci srpna. Bylo mu 76 let.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Menší skupinky před divadlem postávaly už před otevřením, po desáté hodině už se v divadle pohybovaly desítky lidí. Jsou tu dvě pietní místa s kondolenčními knihami plnícími se dojemnými vzkazy - nejčastěji lidé děkují za jakousi roli průvodce životem.

To shrnuje i film, který se promítá nad pódiem divadla. Je to asi desetiminutová smyčka s nejznámějšími rolemi Karla Heřmánka. Na pódiu před plátnem jsou vystavené rekvizity z Heřmánkových nejznámějších rolí v divadelních hrách - Jakub a pán nebo Jistě pane premiére.

Na stěnách po celém divadle jsou pověšené fotky z her nebo filmů, na chodbách zní hry nebo knihy, které Heřmánek namlouval. První pietní místo je u vchodu do divadla v paláci Adria, je tam několik věnců, ale hlavně květiny a svíčky od lidí, kteří se s Heřmánkem přišli rozloučit.

Druhé pietní místo s několika velkými věnci je ve foyer divadla. Lidé se u něj zastavují velmi často, hlavně aby si prohlédli fotky, které tu visí.

Lucie Pávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme