Camboardová si v San Sebastiánu odnesla hlavní cenu za film. Dostala ji jako první Španělka

Režisérka Jaione Cambordaová se v sobotu stala první Španělkou, která získala Zlatou mušli, hlavní cenu na mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastiánu. Porota ocenila její snímek O corno, informovala agentura AFP. Pořadatelé přehlídky uvedli, že je to čtvrtý rok v řadě, kdy Zlatou mušli dostala žena.

San Sebastián Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisérka Jaione Cambordaová se v sobotu stala první Španělkou, která získala Zlatou mušli,

Režisérka Jaione Cambordaová se v sobotu stala první Španělkou, která získala Zlatou mušli, | Foto: Ulises Gutierrez | Zdroj: Mezinárodní filmový festival San Sebastián

Jde o druhý celovečerní film Cambordaové, která v San Sebastiánu vyrůstala.

Polští odpůrci vyhání režisérku Agnieszku Holland za její nový film do Ruska. Vatikán ji ocení

Číst článek

Stříbrnou mušli za nejlepší režii si odnesly Tzu-Chuj Pchengová a Pching-Wen Wangová z Tchaj-wanu za snímek A Journey in Spring, cenu za nejlepší scénář získali Argentinci María Alchéová s Benjamínem Naishtatem za film Puan.

Čestnou cenu Donostia letos získal španělský herec Javier Bardem, který je známý například z Goyových přízraků, snímku Vicky Cristina Barcelona nebo z Tahle země není pro starý.

Filmový festival v San Sebastiánu se letos konal po jedenasedmdesáté.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme