V Londýně se během tří dnů objevila jedna koza, dva sloni a tři opice. Nová díla vytvořil Banksy

Britský streetartový umělec Banksy vytvořil v Londýně během tří dnů stejný počet děl. K jedné koze a dvěma slonům natahujícím proti sobě choboty se ve středu přidaly tři opice visící z mostu pro vlaky londýnského metra.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Identita Banksyho, který už léta svými díly doplňuje městskou architekturu nebo reaguje na aktuální dění, stále zůstává neznámá.

Banksyho nové graffiti zničil neznámý vandal bílou barvou. Dílo vydrželo pouze dva dny

Číst článek

Ke svým posledním výtvorům zvířat u fotografií na instagramu nepřidal žádné popisky, a vyvolal tak vlnu spekulací ohledně toho, co zamýšlí. Podle Jamese Peaka z BBC, který o umělci natočil rozhlasový dokumentární seriál, jde možná o začátek „širší kampaně“.

V pondělí se na sloupku u zdi domu ve čtvrti Richmond objevila koza, které od kopýtek odpadávají kameny. Od úterka jsou ve dvou slepých oknech domu v Chelsea siluety sloních hlav.

Britská média podotýkají, že tři opice visící nově na mostě ve východní části Londýna mohou připomínat japonské rčení „neslyším zlo, nevidím zlo, nemluvím zlo“. Žádná z opic, k jejichž autorství se hlásí Banksy, si ale nezakrývá oči, uši ani ústa.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme