Martina Navrátilová si teď užívá tenis v Austrálii, ale priority už má jiné

Úspěšnější tenistku na Australian Open nepotkáte. Martina Navrátilová získala jen ve dvouhře 18 grandslamových titulů, k tomu spoustu dalších výher a rekordů. Sedmapadesátiletá Čechoameričanka v posledních letech pravidelně nastupuje v turnajích legend a také tam bývá jen těžko porazitelná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ája Vrzáňová a Martina Navrátilová

Ája Vrzáňová a Martina Navrátilová | Foto: Miroslav Konvalina

Martina Navrátilová tady v Melbourne startuje ve dvojici s Martinou Hingisovou, která se do veteránské kategorie vrátila po krátkém období stráveném mezi profesionálkami na okruhu WTA. Tenis hraje stále na velmi slušné úrovni, i když už dávno není její jedinou a hlavní náplní.

„Průměrně hraju možná jednou za týden, když mám štěstí,“ říká Martina Navrátilová, která ale tenis stále sleduje jako televizní komentátorka i jen tak jako fanoušek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Život Martiny Navrátilové se teď točí mimo tenisové dvorce, ale samotnou hru nezapomněla

Kromě toho ráda lyžuje a občas také překvapí, třeba jako když před časem přijala nabídku zúčastnit se veřejné soutěže v tanci. Už delší čas sní o tom, že bude tenisovou trenérkou, ale sport teď není to, co její život naplňuje ze všeho nejvíc.

„Mám rodinu. Moje přítelkyně má totiž dvě dcery. Je to pro mě něco nového. Když jdou do školy, tak pak jezdím na kole, čas od času hraju tenis, dělám jógu a starám se o barák,“ prozrazuje slavná tenistka Martina Navrátilová.

Už několik let žije s přítelkyní Julií Lemigovou, někdejší miss Sovětského svazu, se kterou společně vychovává dvě dcery, jedné je osm, druhé dvanáct, a prý to není zrovna jednoduchá role.

Tenista Tomáš Berdych porazil Ferrera a na AO je v semifinále

Číst článek

„Kluky jen fyzicky utaháte, ale s holkama je to něco jiného. Moje přítelkyně chce, aby hrály tenis, ale oni ten sport nemilují. Snad se z toho vykroutím a nebudu je muset učit tenis (smích). Asi jsem přísná trochu moc, ale snažím se být hodnější,“ přiznává Martina Navrátilová.

Přestože rozhodně nemůže být tím typem rodiče, který na dítě nakládá své nesplněné ambice, sama vyhrála téměř vše, co se vyhrát dalo, získala 18 grandslamových titulů ve dvouhře, ten úplně první ve Wimbledonu, kde se jí díky útočnému stylu hry servis-volej dařilo zdaleka nejvíce.

Získala spoustu cen, i díky tomu, jak dokázala bojovat mimo tenisový dvorec. Porazila rakovinu, a jako jedna z prvních známých osobností promluvila o své opačné sexuální orientaci.

Jaroslav Plašil, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme