Do Olympijského parku v Praze na Letné zavítalo už přes 200 tisíc lidí

Olympijský park na Letné je otevřený už 11 dní, za tuto dobu ho stačilo navštívit více než 200 tisíc lidí. Teplé počasí tak návštěvnost zřejmě neovlivňuje a problémy působí hlavně organizátorům, kteří musejí udržovat sníh a led. Celý areál vybudoval Český olympijský výbor za 66 milionů korun, čtvrtinu z této částky zaplatil stát. Lidé do parku chodí sportovat a sledovat přímé přenosy ze zimních olympijských her v Soči.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci v olympijském parku v Praze. Park Soči - Letná 14. 2. 2014

Fanoušci v olympijském parku v Praze. Park Soči - Letná 14. 2. 2014 | Foto: Filip Jandourek

„Češi, do toho! Češi, Češi, Češi!“ Tisíce lidí do Olympijského parku na Letné přicházely v posledních dnech hlavně fandit českým hokejistům. K dispozici k tomu měli velkoplošné obrazovky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž z Olympijského parku na Letné natočil Jaroslav Gavenda

Jednoznačně nejoblíbenějším místem na Letné je ale bruslařská dráha, kde bruslí hlavně rodiny s dětmi.

„Paráda, akorát by to chtělo víc zimu. Je to měkké, ale jinak v pohodě,“ shodují se.

Zima se Olympijskému parku letos vyhnula. Nadprůměrně teplé počasí způsobilo, že sníh a led je pouze na sportovištích.

„Přáli bychom si, aby počasí bylo poněkud mrazivější, ale zamrazovací technika nám nesmírně pomáhá. Jsme schopni ledový ráj plus hokejová kluziště udržet do zhruba 14 stupňů nad nulou. Samozřejmě ve chvíli, kdy svítí sluníčko, tak to musíme čas od času regulovat a nechat ledové plochy přimrazit,“ vysvětluje mluvčí parku Zuzana Kalátová.

Soči park 2014, Letná | Foto: Filip Jandourek

Návštěvnost parku je vysoká a jak říkají lidé, většinou se jim líbí. „Myslím si, že to byla velice dobrá myšlenka. Sice jsem slyšel i kritické hlasy, že to stojí zbytečně moc peněz, ale jsem přesvědčený, že spoustě lidí, zejména Pražanům, to dá možnost si v tomto špatném počasí alespoň na chvilku zasportovat,“ svěřuje se jeden z návštěvníků.

Olympijský park na Letné bude otevřený do neděle 23. února vždy od 9 do 22 hodin.

Výstavba olympijského parku na pražské Letné - schéma se základními údaji | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Simona Bartošová, Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme