Desítky slávistů na derby nedošly, zadržela je policie

Fanoušci pražské Slavie se vydali ulicemi hlavního města na derby s pražskou Spartou. Po cestě osm desítek z nich zadržela police, zbytek dorazil na Letnou po druhé hodině.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stovky fanoušků Slavie mířili na Letnou, policie jich několik zadržela

Stovky fanoušků Slavie mířili na Letnou, policie jich několik zadržela | Zdroj: ČTK

K největším incidentům došlo na Čechově mostě. Fanoušci se zastavili, někteří z nich zapálili dýmovnice a celý most se zahalil do dýmu. Přibližně hodinu byl Čechův most neprůjezdný.

Zpravodaj Českého rozhlasu Jan Beneš hlásil, že právě kvůli dýmovnicím policie zadržela přibližně dvacet účastníků pochodu. Po zásahu měli někteří fanoušci krvavá zranění v obličeji.

K prvním zásahům pořádkových složek došlo už na cestě ze stadionu v Edenu na metro Strašnická. Další fanoušky police vyslýchá po zadržení na Muzeu, podezřívá je z trestného činu útoku na úřední osobu.

Derby Sparty se Slavií mohou přerušit vulgarismy od fanoušků

Číst článek

Po druhé hodině odpolední došel pochod na Letnou, vstup na stadion Sparty se za dohledu několika desítek těžkooděnců, antikonfliktního týmu i policejního vrtulníku obešel bez komplikací.

Zhruba 600 fanoušků Slavie přes Prahu pochodovalo k odpolednímu derby se Spartou, to na Letné začíná ve tři hodiny odpoledne.

Na pochod dohlíželi těžkooděnci | Foto: ČTK

Jan Beneš, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme