V novém vzdělávacím centru ve Slaném se mohou děti učit, jak předejít požáru

První hasičské vzdělávací centrum pro děti ve středních Čechách otevřeli nedávno hasiči ve Slaném. Děti se tam mají učit požární ochraně. Vyzkoušejí si ale také nehořlavé oblečení nebo můžou usednout za volant velkých hasičských aut. Mezi prvními návštěvníky byly děti z mateřské školy z nedalekých Jedomělic.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hráz Syrovického rybníka - hasičské auto

hráz Syrovického rybníka - hasičské auto | Foto: Michal Malý

Lektorka Jena Kolářová přivítala první skupinu dětí ve zbrusu nové herně s různými pomůckami, třeba kouřovým hlásičem, který upozorňuje na oheň.

Na kulise domu pak děti v jednotlivých místnostech hledají, kde je potenciální zdroj nebezpečí. V koupelně je to například fén zapojený v zásuvce nebo ručník na zemi, na kterém by člověk mohl uklouznout a zranit se.

Přehrát

00:00 / 00:00

V hasičském vzdělávacím centru pro děti ve Slaném se byla podívat Kateřina Havránková

Podle hasiče Tomáše Holce se při lekcích děti dozvědí například i to, jaké materiály nejvíc hoří nebo jaké jsou nejčastější důvody vzniku požárů.

„Že kuřáci usínají v posteli nebo na gauči, vypadne jim cigareta, chytne to. To jsou hodně časté případy. Nebo zapomenutí varné konvice, zkraty a tak dále, co se týče nekvalitní elektroniky,“ vyjmenovává.

Do slánského střediska přímo ve stanici hasičského sboru můžou jezdit žáci mateřských, základních i středních škol.

Simona Bartošová, Kateřina Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme