První etapu Rally Bohemia ovládl Pech. S takovým náskokem nepočítal

Automobilová Rally Bohemia má za sebou úvodní etapu. S osmnácti sekundovým náskokem ji ovládla plzeňská posádka Václav Pech - Petr Uhel na voze Mini Cooper S 2000 před Janem Kopeckým a Pavlem Dreslerem. Samotného Pecha náskok překvapil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Pech se spolujezdcem Petrem Uhelem

Václav Pech se spolujezdcem Petrem Uhelem | Zdroj: ČTK

„Lepší to být nemohlo. Musím říct, že jsem s takovým náskokem nepočítal, navíc jsem nečekal, že budeme Honzovi (Kopeckému) stačit. Myslel jsem, že po závodě v Českém Krumlově nebude chtít dopustit podobnou honičku,“ řekl Václav Pech.

Zároveň ale přiznává, že s jízdou v první etapě úplně spokojený nebyl. „Bylo to rozházené a neuspořádané. Nemohl jsem se trefit na brzdy, ale bylo to dáno tím, že trať po dešti klouzala. Jsem maximálně spokojený, jenom to ustát,“ podotýká Pech.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Václavem Pechem po první etapě mluvil Pavel Petr

O celkovém vítězi bude rozhodovat sobotní druhá etapa, která bude podle zkušeného pilota zcela odlišná.

„Je pomalejší, techničtější, na trati bude mnohem víc nečistot. Není prostor k chybě, uvidíme, jak se nám povedlo nastavit auto. V soubojích s Honzou (Kopeckým) vždy rozhoduje nastavení auta pro konkrétní podmínky,“ má jasno Pech, který speciální taktiku na sobotní část závodu nechystá.

Pech nechce ublížit autu

Plzeňský jezdec má sice šanci porazit tovární tým Škoda Motorsport na jeho domácí půdě, ovšem tato možnost ho nijak zvlášť nemotivuje.

„Takhle se na to nedívám, koukám se na hezký souboj s Honzou (Kopeckým). Motivuje mě hlavně nerozbít auto, protože v této rychlosti na tak náročné trati se může stát jezdecká chyba na každém metru, nechci autu ublížit,“ dodal Pech.

Vítěz 41. ročníku Rally Bohemia bude znám v sobotu po sedmnácté hodině.

Václav Pech | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme