Skifařka Knapková chce na MS postoupit mezi šestici nejlepších

Elitní veslaře čeká vrchol sezony. Už příští neděli začne v Amsterdamu mistrovství světa, na kterém nebudou na něm chybět ani dvě české skifařské hvězdy - Ondřej Synek a Mirka Knapková. Olympijská vítězka z Londýna 2012 je ráda, že na rozdíl od loňska, nemusí cestovat nikam daleko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerstvá držitelka zlaté olympijské medaile skifařka Miroslava Knapková

Čerstvá držitelka zlaté olympijské medaile skifařka Miroslava Knapková | Foto: Jiří Hošek

„Do Amsterdamu se těším, preferuji závody poblíž domova. Nemusím překonávat žádný časový posun nebo si zvykat na jiné klimatické podmínky. Člověk se v podstatě cítí jako v domácím prostředí,“ pochvaluje si Knapková dějiště světového šampionátu.

V Nizozemsku bude patřit do „jen“ do širšího okruhu favoritek. Podle velkých závodů v letošní sezoně to totiž vypadá, že o zlato bude bojovat hlavně Novozélanďanka Emmou Twiggovou s Australankou Kim Crowowou.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Mirkou Knapkovou o cílech na MS mluvil Mirko Vasić

„Je pravda, že jsou úplně odstřelené od zbytku závodního pole. Twiggová má neskutečnou formu, což není jen můj názor, ale říkají to i odborníci,“ potvrzuje Knapková letošní formu obou soupeřek.

Zejména Twiggová vyhrála všechny tři závody Světového poháru. Česká skifařka v nich dojela pokaždé čtvrtá.

„Motivuje mě to k dalším tréninkům. Na druhou stranu jsem v půlce sezony zvažovala, zda ji předčasně neukončím kvůli různým zraněním a onemocněním. Jsem ráda, že se pořád držím ve špičce,“ říká Knapková, která i přes problémy letos medaili získala, když ovládla evropský šampionát.

Teď se znovu poměří se světovou skifařskou elitou. Spokojená by byla s postupem do A finále, tedy mezi šestici nejlepších.

„Spoustu lidí může říct, že jde o nízké ambice, ale konkurence je velká a měla jsem zdravotní problémy. Nemohla jsem se připravovat na sto procent,“ dodala Knapková.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme