Fanoušci teplických fotbalistů vybírali klobásy, které se budou prodávat při zápasech

Na teplickém stadionu můžou fotbaloví fanoušci při zápasech i povečeřet. V ochozech se prodávají halušky, nudle, ale i klobásy. Aby byli fandové co nejvíc spokojeni, tak se fotbalový klub rozhodl nechat výběr klobás, které se tam budou od listopadu prodávat, právě na nich.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Dobroruka (v čepici) sčítá známky jednotlivých vzorků

Martin Dobroruka (v čepici) sčítá známky jednotlivých vzorků | Foto: Gabriela Hauptvogelová

V pátek odpoledne se na ochozu schází asi dvacítka fanoušků k ochutnávce. Instrukce jim dává Martin Dobroruka z firmy, která občerstvení na stadionu zajišťuje.

„Máme připravených 13 druhů klobás. Vybírat a hodnotit budete známkou 1 až 5 každou klobásu. Ta, která dostane nejméně bodů, bude mít nejlepší známku, bude ta, kterou si vyberete. První várka tří klobás už je propečená, takže vzhůru do toho, zveme vás ke grilu. Dobrou chuť!“

„Zatím u mě vítězí ta trojka. Byla taková papriková. Ta byla úplně nejlepší,“ popisuje jeden z ochutnávajících.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fanoušci teplických fotbalistů vybírali klobásy, které se budou prodávat při zápasech. Byla při tom i redaktorka Gabriela Hauptvogelová

Kuchař Filip Marek už připravuje další várku, právě krájí vzorek číslo 7, to je taková úzká klobása. Právě ji ochutnává osazenstvo stolku, které tvoří většinou ženy. „Ta úzká klobása není špatná, ale nebude to pro mě jednička,“ prozrazuje jedna z nich.

Marek Mařík ochutnává vzorek číslo 5, bílou klobásu, která se tu už prodává. „Moc mi nechutná, opravdu. Obecně nejsem na bílé klobásy, mám radši normální tmavé. Takže dostane známku 4,“ říká. Jako fotbalový fanoušek, který objíždí stadiony, může srovnávat, kde mají nejlepší klobásy. „Výborné klobásy měli v Hradci a na Bohemce, myslím,“ připomíná.

Po ochutnávce všech 13 vzorků klobás Martin Dobroruka vybral anketní lístky, dal se do sčítání a oznámil vítěze. „Je jím s počtem 30 bodů Žatecká pikantní klobása. To byl vzorek číslo 3,“ prozrazuje.

Z bílých klobás se podle něj umístil vzorek číslo pět. „Jestliže můžu říct takhle z patra, tak skončila na 3. místě. Je to Davelská grilovací klobása, kterou už tady fanoušci znají, a myslím si, že jim uděláme radost, že zůstane v nabídce,“ říká.

Ředitel marketinku fotbalového klubu Petr Heidenreich uvedl, že věří, že výběrové řízení bylo transparentní. „A z mojí strany už k tomu není co dodávat.“

Od zápasu s Libercem, který bude začátkem listopadu, budou tedy mít tepličtí fanoušci k dispozici tradiční bílou klobásu, na kterou jsou zvyklí a také vítěze ochutnávky, kterým byla papriková klobása.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme