Karlovarští výrobci svedou boj o nejlepší regionální potravinu
Do Karlovarského kraje se vrací prestižní soutěž o nejlepší regionální potravinu. Klání místních hospodářů se opět odehraje v několika kategoriích. Komise bude hodnotit masné, mléčné, pekařské a jiné výrobky včetně alkoholických a nealkoholických nápojů. Těm nejkvalitnějším se značka uděluje na čtyři roky.
Jedním z hlavních rysů regionální potraviny je její český původ.
„Podporuje producenty našeho masa, našeho obilí, naší mouky. A potom už záleží na každém výrobci, kterou další přidanou hodnotu tam dodává,“ vysvětluje předseda Svazu ekologických zemědělců Zdeněk Perlinger.
Podle něj regionální potraviny zákazníci v našich krajích vyhledávají stále více. „Lidi už si zvykli nakupovat, poznali ten rozdíl mezi anonymní potravinou a potravinou z farmy,“ vysvětluje Perlinger.
Hospodáři mohou své lahůdky do soutěže o nejlepší regionální potravinu Karlovarského kraje přihlašovat do 27. května.