Jsem nadšená, pochvalovala si Manuel čtvrté místo z mistrovství Evropy v běhu na 400 metrů

Česká atletka Lurdes Gloria Manuel dokázala i ve finále mistrovství Evropy, že je mimořádným talentem. Opět vylepšila národní juniorské maximum v běhu na 400 metrů - teď už na 50,52 setin sekundy a v Římě skončila těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lurdes Gloria Manuel

Lurdes Gloria Manuel | Foto: Iva Roháčková

Ještě před rokem vůbec o podobných výkonech nechtěla mluvit, ale teď je jednou nejlepších evropských atletek v běhu na 400 metrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkala čtvrtkařka Lurdes Gloria Manuel po čtvrtém místě z finále mistrovství Evropy v atletice

„Jsem nadšená. Myslím, že to bylo nad všechna očekávání a i tím, že jsem běžela čas, který se mi líbí, a jsem spokojená, tak mám obrovskou radost. Myslím, že jsem trochu zaspala na startu, příště bych to taky mohla zlepšit. Nebyla to ale fatální chyba,“ usmívala se na olympijském stadionu v Římě Lurdes Gloria Manuel poté, co se zařadila mezi nejlepší evropské čtvrtkařky.

Ztráta na startu

Startovní reakce osmnáctileté české atlety byla skutečně výrazně podprůměrná - už na samotném začátku ztratila na soupeřky kolem dvaceti setin sekundy a bylo to dáno klasickým zhoupnutím v blocích, a tak byla nakonec ráda, že nepřišla diskvalifikace.

Místo toho si doběhla pro další skvělý čas, se kterým je letos nejlepší juniorkou na světě. A kromě skvělé fyzické připravenosti ukázala, že dokáže zvládat velké akce i psychicky.

„Ty nervy byly rozhodně dvakrát tak menší, než před semifinále a rozběhem. Tohle mi možná pomohlo, že jsem nad tím už nepřemýšlela tolik, že ještě potřebuji jeden krok k postupu dál a mohla jsem s čistou jít na finále,“ přibližuje Lurdes Gloria Manuel, která kvůli nabitému programu nenastoupila do rozběhů ženských štafet na 4 x 400 metrů.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme