Fotbalisté Borussie Dortmund se vyhoupli do čela bundesligy. Výhry slaví i Pavlenka a Král

Fotbalisté Dortmundu se díky sedmé výhře za sebou posunuli do čela bundesligy. Zápas 22. kola na hřišti Hoffenheimu, za který nastoupil po zranění podruhé za sebou v základní sestavě český obránce Pavel Kadeřábek, rozhodl autor jediného gólu Julian Brandt. Čtvrté čisté konto v sezoně vychytal Jiří Pavlenka, jehož Brémy porazily předposlední Bochum 3:0. Alex Král byl u první výhry Schalke od loňského listopadu, jeho tým porazil Stuttgart 2:1.

Dortmund Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Dortmundu se vrátili do čela tabulky Bundesligy

Fotbalisté Dortmundu se vrátili do čela tabulky Bundesligy | Foto: Heiko Becker | Zdroj: Reuters

O výhře Dortmundu rozhodla akce dvě minuty před poločasovou přestávkou, kdy Brandt tečoval zády centr Reuse. Německý záložník se prosadil ve čtvrtém bundesligovém zápase za sebou, což se v aktuální sezoně žádnému jinému hráči nepovedlo. V druhé půli se trefil po Brandtově přihrávce mezi tři tyče také Wolf, gól ale kvůli předchozímu faulu odvolal videorozhodčí.

Hoffenheim i s Pavlem Kadeřábkem v sestavě prohrál popáté za sebou a stále se drží na šestnácté barážové příčce, v lize na výhru čeká už dvanáct zápasů.

Jiří Pavlenka v brance Werderu Brémy za celý zápas proti Bochumi čelil jen dvěma střelám. Domácí poslal do vedení čtrnáctým gólem v sezoně nejlepší střelec ligy Niclas Füllkrug, další branky dali Schmidt a po hodině hry Ducksch z přímého kopu. Brémy se po vítězství posunuly na deváté místo tabulky.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:

Brémy - Bochum 3:0 (29. Füllkrug, 43. Schmidt, 59. Ducksch),
Hertha Berlín - Augsburg 2:0 (61. Richter, 70. Lukebakio),
Hoffenheim - Dortmund 0:1 (43. Brandt),
Kolín nad Rýnem - Wolfsburg 0:2 (4. Gerhardt, 68. Arnold z pen.),
Lipsko - Eintracht Frankfurt 2:1 (6. Werner, 40. Forsberg - 61. Sow),
Schalke - Stuttgart 2:1 (10. Drexler, 40. Bülter - 63. Sosa).

rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme