Fotbalisté Slovácka díky čtyřgólovému Havlíkovi přestříleli Bohemians. Sparta si upevnila první pozici

Slovácko porazilo Bohemians vysoko 5:2 po čtyřech gólech záložníka Marka Havlíka. Sparta si pojistila vedení ve Fortuna lize po domácí výhře 3:0 nad Jabloncem. V domácím prostředí bodoval také Liberec, který v přestřelce porazil Zlín 5:3.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Slovácka Marek Havlík se raduje ze své branky do sítě Bohemians

Fotbalista Slovácka Marek Havlík se raduje ze své branky do sítě Bohemians | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Fotbalisté Slovácka zvítězili v osmnáctém kole první ligy nad Bohemians 1905 5:2 a v neúplné tabulce se vrátili na třetí místo.

K domácí výhře přispěl čtyřmi góly Marek Havlík, který s deseti brankami vede tabulku střelců nejvyšší soutěže. Mužstvo z Uherského Hradiště bodovalo pošesté za sebou.

Sparta porazila doma Jablonec 3:0 a neúplnou tabulku vede o osm bodů před městským rivalem Slavií, která má dva zápasy k dobru.

Obhájci titulu bodovali v sedmnáctém utkání sezony nejvyšší soutěže a popáté za sebou v ní zvítězili. Naopak Středočeši, kteří ve středeční dohrávce zdolali doma Teplice 3:2, prohráli v lize po pěti utkáních.

Letenští rozhodli o triumfu už v rozmezí 12. až 24. minuty, kdy zaznamenali všechny branky. Postupně se mezi střelce zapsali Jan Kuchta, Lukáš Haraslín a Angelo Preciado. Od 60. minuty dohrávali domácí bez vyloučeného stopera Martina Vitíka.

Sparta na svém stadionu vyhrála i devátý zápas v ligovém ročníku a s 27 z celkových 47 bodů je tam nejlepším týmem soutěže. Navíc se ideálně naladila na čtvrteční závěrečný duel skupiny Evropské ligy na hřišti kyperského Arisu Limassol.

Liberečtí fotbalisté rovněž v domácím prostředí porazili Zlín v přestřelce 5:3. Slovan poslal už v sedmé minutě do vedení Jan Žambůrek a ve 27. minutě zvýšil z penalty Christian Frýdek.

Ve 36. minutě snížil David Tkáč, ale po změně stran se prosadili domácí Marios Purzitidis, Lukáš Červ a střídající Michael Rabušic. Za hosty zkorigovali stav Joss Didiba a v nastavení z pokutového kopu Vukadin Vukadinovič. Osm branek padlo ve vzájemných ligových zápasech poprvé.

Slovan v nejvyšší soutěži pošesté za sebou bodoval a potřetí z posledních čtyř kol zvítězil. Severočeši si upevnili pozici na osmém místě a ve středu neúplné tabulky.

Zlín podruhé za sebou prohrál a na předposledním místě má jednobodový náskok na České Budějovice, které se v neděli představí v Plzni.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme