Hübschman bude novým generálním sportovním manažerem reprezentace, naposledy jím byl Pešír

Novým generálním sportovním manažerem české fotbalové reprezentace se stal Tomáš Hübschman. Dvaačtyřicetiletého někdejšího defenzivního záložníka národního týmu, který po minulé sezoně ukončil profesionální kariéru, jednomyslně jmenoval výkonný výbor FAČR.

Praha (Aktualizováno: 12:17 30. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hübschman

Tomáš Hübschman | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: Profimedia

Funkce reprezentačního manažera byla neobsazená od listopadového konce předchozího trenéra Jaroslava Šilhavého a lednového nástupu kouče Ivana Haška. „Hrát za českou reprezentaci pro mě vždy byla ohromná čest. Úplně stejně vnímám, když teď budu u reprezentace působit jako manažer,“ uvedl v tiskové zprávě Hübschman, který hrával za Spartu Praha, Šachtar Doněck a naposledy Jablonec. Za národní tým nastoupil do 58 zápasů a dal jednu branku.

„Během své hráčské kariéry jsem získal spoustu zkušeností, ať už doma nebo v zahraničí, a ty se teď budu snažit v nové pozici zúročit, aby Česko bylo úspěšné v Lize národů a poté v kvalifikaci na mistrovství světa,“ řekl Hübschman, který zároveň nebude působit v žádné jiné funkci v klubu nebo agentské agentuře.

„Tomáše znám odmalička, pamatuji jeho začátky ve Spartě. Je to charakterní kluk, reprezentaci má co dát. I svými zkušenostmi ze Šachtaru, které se nám teď budou hodit před dvěma zápasy s Ukrajinou," poukázal trenér Hašek na blížící se start Ligy národů.

Vedení českého fotbalu si od Hübschmana hodně slibuje. „Kromě nepřeberných fotbalových zkušeností má charakter a také mentalitu bojovníka a vítěze, osobně jsem s ním absolvoval řadu let u jednadvacítky i u áčka. Jsem si jistý, že jeho spolupráce s vedením asociace, trenérem Ivanem Haškem, technickým ředitelem Erichem Brabcem, vedoucím reprezentace Michalem Černým a dalšími bude klapat,“ zdůraznil předseda asociace Petr Fousek.

Nový manažer se celému týmu představí hned v pondělí, kdy začne první sraz národního týmu před zápasy v Gruzii a proti Ukrajině.

Hašek nominoval na úvodní zápasy fotbalové Ligy národů tři nováčky, chybí Kinský nebo Holeš

Číst článek

„Do reprezentace může přenést bohaté zkušenosti, které během svého působení na nejvyšší fotbalové úrovni získal. Fotbalu rozumí, má neocenitelné kontakty, během kariéry si získal všeobecný respekt a nebojí se říct svůj názor. Navíc kolem sebe bude mít tým kvalitních spolupracovníků. Přichází zvenčí, takže může nabídnout vlastní pohled, jak fungování reprezentace vnímal jako nezávislý pozorovatel, a další poznatky navíc získá během podzimu v Lize národů, která startuje už za pár dnů,“ dodal technický ředitel Brabec.

Hübschman se zúčastnil Eura 2004 a 2012. Jako člen reprezentace do 21 let vyhrál mistrovství Evropy 2002. V české lize působil ve Spartě a Jablonci, za které dohromady odehrál 365 ligových zápasů. Získal český titul i domácí pohár. V zahraničí dlouhodobě působil v Šachtaru Doněck, se kterým v roce 2009 vyhrál Pohár UEFA a osmkrát ukrajinskou ligu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme